Fisioscissione - inovativna terapijska tehnika dolazi u Hrvatsku

Fisioscissione - inovativna terapijska tehnika dolazi u Hrvatsku

Foto: MANUS MED

FISIOSCISSIONE je inovativna miofascijalna(terapijska) tehnika koja se izvodi posebnim alatom FISIOSCISSOR - pet alata od čelika s dvije operativne glave koje se koriste za tretiranje mekih tkiva. Tehnika je bezbolna, ugodna i učinkovita, nastala je iz potrebe za anatomskom preciznošću u prenošenju ciljane senzorne informacije koja je osmišljena u skladu s fiziologijom tkiva.

Drugim riječima - terapija fisioscissione najbolja je, najpreciznija "masaža" koju ćete dobiti. Ili pak želite naučiti ovu tehniku? Prvi tečaj održat će se u listopadu ove godine.

Fisioscissione u svojem pristupu miofascijalnom sistemu uzima u obzir više struktura i ima holistički pristup.

Terapija uzima u obzir svaki segment našeg tijela, od najmanjeg receptora do velikih mišića, od mikrocirkulacije do disanja.

Anatomija je izražena u slojevima (epidermisa, dermisa, potkožnog tkiva, fascije, mišića...), a svaki anatomski sloj koji nas prekriva ima svoj poseban stanični život.

Vezivno tkivo

Vezivno tkivo je mjesto gdje nalazimo brojne receptore (mehanoreceptori, nociceptori (receptori za bol), Pacinijeva i Ruffinijeva tjelešca .....) koji konstantno komuniciraju s neurovegetativnim, endokrinim i imunološkim sustavom i stoga radom sa FISIOSCISSIONEom djelujemo na te sustave.


Fisiscissione djeluje na kralježnicu u cjelini. Tretiranjem tkiva putem receptora djeluje na živčani sustav, svojim drenažnim svojstvima djeluje na vensku mikrocirkulaciju koji izlazi iz intervertebralnog otvora tako da drenira štetne tvari iz zona gdje imaju utjecaj na živce stvarajući oteklinu te kompresiju, djeluje na arterijski sustav gdje se poboljšava prokrvljenost dubokih paravertebralnih mišića.....

Radeći na mišićima erektor spine, multifidus... postiže se njihova opuštenost te omogućuje fragmentarna mobilnost kralježnice.

Opravdava svoju ulogu savršenog alata koji pristaje svakom dijelu tijela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje i male regije gdje rukom možemo teško doprijeti. U tom slučaju FISIOSCISSOR savršeno opravdava svoju ulogu savršenog alata koji pristaje svakom dijelu tijela.

Drenira malu količinu tekućine bez mijenjanja fizioloških procesa.
Posebnom tehnikom ubrzava obnovu receptora koji su zahvaćeni nekom patologijom tkiva.
Razdvaja, odljepljuje mišićne pregrade i facije (ovojnice).

Fisioscisor omogućava rad na većim tjelesnim površinama, površinama od nekoliko centimetara pa sve do mali površina od svega nekoliko milimetara.

Rad alatom na miofascijalnom tkivu iziskuje manje truda i energije čime terapeut čuva svoje ruke i zdravlje.


Kratka povijest Fisioscissionea

Fisioscissione nastaje zahvaljujući Giovanniju Raimondi ( fizioterapeut i osteopata) koji je 1999, nakon godina iskustva, rada, pokušaja, eksperimenata osmislio petodijelni čelični alat FISIOSCISOR s dvije operativne glave koji savršeno odgovara svakom dijelu tijela.
U suradnji sa svojim sinom Daniele Raimondi (fizioterapeut i osteopat) Fisioscissione se razvijao i doveo nas do novog pristupa u radu s mekim tkivima.

Ovaj tretman tek dolazi u Hrvatsku, trenutno ga se izvodi jedino u centru MANUS MED, a svi zainteresirani se mogu prijaviti i na prvi tečaj u Hrvatskoj koji će se održati 07. i 08. 10. 2017. u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?