Fitness trenerica završila u zatvoru zbog 369 lažnih Instagram profila

Fitness trenerica završila u zatvoru zbog 369 lažnih Instagram profila
Foto: Pasco County Sheriff's Office

FITNESS trenerica i natjecateljica Tammy Steffen završila je u zatvoru jer je napravila više od 300 lažnih Instagram profila kako bi maltretirala konkurenciju.

37-godišnjakinja osuđena je na 57 mjeseci zatvora nakon što je priznala krivnju za špijuniranje putem interneta i slanje prijetnji, navodi Department of Justice.

U jednoj poruci koju je poslala s profila pod nazivom @catloverexpress Steffen je napisala: “Planiram te razrezati na sitne komadiće. Probat ću tvoju krv.”

U drugoj poruci iz siječnja 2017. poručila je: “Namjerila si se na krivu osobu. Nemaš pojma što si napravila. Ulovit ću te na idućem letu iz Michigana.”

Vlasti su otkrile da je napravila ukupno 369 lažnih profila putem kojih je napadala bivšeg poslovnog partnera i druge suparnike, a lažirala je i otmicu vlastite kćeri.

U srpnju 2018., Steffen je prijavila da joj je netko pokušao oteti kćer, piše The Washington Post. Nekoliko dana prije toga prijavila je pronalazak obezglavljene lutke i prijeteće poruke ispred stana.

Kad je stigla policija, Steffen im je pokazala šumu u blizini svoje kuće i tvrdila da je netko pokušao povući njenu kćer. Uhićena je i prijavljena za lažni iskaz i nebrigu prema djetetu. 

FBI je otkrio da je, osim lažnih profila, imala i 18 različitih e-mail adresa. Osim porukama, prijetila je i putem glasovnih poruka i poziva, a boju glasa mijenjala je koristeći poseban uređaj za tu svrhu. Smatraju da je sve napravila kako bi se osvetila bivšem poslovnom partneru za kojeg je bila uvjerena da je sabotirao njene šanse za osvajanje jednog natjecanja. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara