Holivudski snagator otkrio što ga je o dizanju utega naučio njegov vlastiti otac

Holivudski snagator otkrio što ga je o dizanju utega naučio njegov vlastiti otac
Foto: Instagram

KAD su u potrazi za motivacijom, mnogi dizači utega inspiraciju pronalaze u The Rocku. Legendarni glumac Dwayne Johnson danas je uzor, ali nekoć je i on bio početnik. O svojim prvim iskustvima progovorio je u novom vlogu pa je tako otkrio da je prvu lekciju naučio od svog oca, hrvačke legende Rockyja Johnsona.

U svojoj teretani koju naziva Željeznim rajem (engl. Iron Paradise) odgovarao je na pitanja fanova.

“Počeo sam trenirati kad sam imao 12 godina. Prvi trening odradio sam s tatom Rockyjem Johnsonom koji je preminuo 15. siječnja ove godine”, kazao je The Rock.

Iako osjeća zahvalnost i ljubav prema ocu, ne libi se priznati koliko je bio strog.

“Kad je vježbanje u pitanju, bio je zvijer. Uvijek sam išao s njim u teretanu i gledao ga, ali mi nije dao da treniram. S 12 godina konačno me pozvao”, prisjetio se Dwayne pa otkrio koji mu je savjet odmah na početku dao otac.

“Slušaj. Ubit ćeš se od posla. Ne želim nikakva sranja. Koliko god težak uteg staviš, kad ga dižeš, moraš to i odraditi.”

I prvi put uspio je dignuti 42 kilograma bez problema, što je dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla. Tata mu je savjetovao da doda po 2,5 kilograma sa svake strane sprave, ali on je želio da to ipak bude pet. Mučio se, ali to ga nije spriječilo da pokuša dići 60 kilograma.

“Bilo je teško, počeo sam paničariti, a tata je samo stajao i govorio mi da dižem te da mi neće pomoći jer me upozorio”, ispričao je holivudski snagator.

Ljudi su počeli u njih pogledavati, nakon čega je Johnson senior uskočio jer je vidio da je njegov sin posramljen i ljutit.

“Rekao mi je da ne brinem ako drugi gledaju. Upozorio me da ne treniram ego i da to nikad ne bih trebao raditi. Treniraš zbog rezultata i s utezima koje možeš kontrolirati”, prepričava The Rock.

To je bilo njegovo prvo iskustvo i prvi savjet kojeg se drži i danas.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara