Jeste li dovoljno fit za FBI? Ovaj test će vam dati odgovor

Jeste li dovoljno fit za FBI? Ovaj test će vam dati odgovor
Foto: 123RF

AKO ste oduvijek sanjali o tome da postanete agent, trebate zadovoljiti hrpu kriterija. Jedan od njih je i test fizičke spremnosti koji otkriva mogu li agenti ispuniti i tjelesne zadaće koje su dio ovog posla. 

"Životi kolega i onih koje štitite možda će ovisiti o vašoj sposobnosti trčanja, pucanja i borbe, bez obzira na to na kojoj ste poziciji", kazao je 2015. za The New York Times James Comey, tadašnji ravnatelj Saveznog istražnog ureda.

Imate li ono što je potrebno za ovaj posao možete doznati pomoću FBI FitTest aplikacije. Prema njoj, morate moći napraviti 58 trbušnjaka u minutu, istrčati 400 metara u 41 sekundu, napraviti 71 sklek, istrčati 2,4 kilometra u manje u devet minuta te napraviti minimalno 20 zgibova. Između ovih vježbi dozvoljen je petominutni odmor.

Svi koji zadovolje ove kriterije, dobivaju 50 bodova, a da bi ušli u razmatranje za zapošljavanje moraju imati barem 12 bodova.

"Ove informacije se pohranjuju samo u vaš telefon, a ne sprema ih FBI i nisu prijava za posao, već razbibriga za znatiželjne", stoji u opisu aplikacije.

CBS navodi da budući agenti moraju imati diplomu prvostupnika te biti stari između 23 i 27 godina. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara