Kako preživjeti Uskrs ako ste na dijeti? Sačuvajte liniju uz jednostavne savjete
USKRS i Uskrsni ponedjeljak rezervirani su za ukusnu hranu. Običaj je da se na blagdanskom stolu za doručak nađu francuska salata, kuhana i punjena jaja, šunka, domaći kruh, rotkvice, mladi luk i hren pa za ručak janjetina, teletina ili svinjetina uz pečeni krumpir i za kraj kolači, ako ne i torta.
Jasno je zaključiti da sve to može rezultirati kojim kilogramom više, a ako pazite na prehranu jer ljeto želite dočekati spremni, to je sigurno ishod koji želite izbjeći pod svaku cijenu.
Postoji nekoliko savjeta uz koje ćete moći uživati u svemu što je servirano na stolu te pritom sačuvati liniju.
1. Držite se svoje rutine vježbanja i ne preskačite jutarnje trčanje zato što je praznik.
2. Povećajte broj koraka u danu i sagorijevat ćete više kalorija, a to znači da ih možete i nešto više unijeti.
3. Pojedite doručak bogat proteinima.
4. Pripazite na veličinu porcije. Sve je dozvoljeno jesti, ali u razumnim količinama.
5. Vodite računa o kvaliteti, a ne o kvantiteti. Birajte tamniju čokoladu s barem 70 posto kakaa.
6. Neka vam zdravi zalogaji budu pri ruci u trenucima kada osjetite glad.
7. Uskrs je samo jedan dan u godini pa sve slatkiše i čokoladu već u ponedjeljak sakrijte ili poklonite nekom drugom kako ne biste dolazili u iskušenje.
8. Ostanite hidrirani i pijte dovoljno vode.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati