Ljubavni guru tvrdi: Boks vas može naučiti puno toga o ljubavnim vezama

Ljubavni guru tvrdi: Boks vas može naučiti puno toga o ljubavnim vezama
Foto: 123RF

BOKS je puno više od nasumičnog udaranja stvari (ili ljudi) oko sebe. Iako, kada vam netko spomene ljubav i boks u istoj rečenici vjerojatno vam je prva asocijacija neka od propalih veza. Ili onaj bivši čije biste lice rado zamišljali tijekom boksačkog treninga. Ipak, boks vam stvarno može pomoći u poboljšanju vaših ljubavnih veza (i to ne na način na koji ste upravo pomislili).

Naime, jedan od najpoznatijih svjetskih ljubavnih gurua, Matthew Hussey, tvrdi da zahvaljujući ovom sportu možete steći korisne vještine koje će vam pomoći da izvučete najbolje iz svog ljubavnog života. 

Hussey, koji je i sam veliki zaljubljenik u boks, smatra da vas ovaj sport uči riskirati, ali i kako se obraniti od iznenadnih udaraca.

"Svaki udarac koji primiš služi kao prilika za učenje da budeš bolji i jači idući put", objasnio je Matthew u intervjuu za Shape te dodao kako te boks tjera da zaboraviš na strah i ne daje vam previše vremena za razmišljanje. Upravo je pretjerano razmišljanje o svakom koraku dvosjekli mač u mnogim ljubavnim odnosima. Baš kao i u boksu, potrebno je prepustiti se situaciji, povući potez, zaštiti se, ali ponekad i primiti "udarac". Upravo vas ti udarci čine jačima.

Osim toga, Matthew smatra kako ponekad morate zaboraviti svoj ego koji je često povrijeđen. Upravo kada netko povrijedi vaš ego, skloni ste u obrani (pre)burno reagirati te narušiti odnose, kako u ringu, tako i u ljubavi.

"Morate prihvatiti da niste uvijek u pravu. Također, morate naučiti da ne možete apsolutno uvijek biti bolji od drugih. Što prije to naučite, prije ćete moći popraviti svoje ljubavne (i druge) odnose", zaključio je ljubavni guru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara