Mišićavi vegani tvrde da su jači i nemaju bolove u leđima otkad ne jedu meso

Mišićavi vegani tvrde da su jači i nemaju bolove u leđima otkad ne jedu meso
Foto: Instagram

NAKON što su u potpunosti promijenili životni stil i postali vegani, Dan Treasure i Ant Rogan tvrde kako su fizički jači, imaju više energije pa čak i ne osjećaju bolove u leđima s kojima su se dugo borili.

Ant se borio i s probavnim smetanjama, a koža mu se često znala osipati prištićima. 2012. se susreo s distorzijom diska zbog koje je mogao ostati nepokretan, a jak bol je tretirao brojnim lijekovima.

Nakon što su pročitali brojne tekstove o veganstvu, dvojica prijatelja odlučili su namirnice životinjskog podrijetla u potpunosti izbaciti iz prehrane i početi konzumirati puno povrća, voća, mahunarki, žitarica i orašastih plodova.

Ubrzo su imali dovoljno energije za treninge šest puta tjedno. Počeli su se baviti bodybuildingom, intervalnim treninzima i dizanjem utega.

Ant je vrlo brzo primijetio i da mu je koža čišća, a bol u leđima je počeo popuštati.

''Čitao sam da su se brojni vegani oporavili od raznih bolesti i ozljeda i odlučio sam pokušati. Nakon mjesec dana više mi nije palo na pamet odustati'', govori Ant. 

Dan uživa u eksperimentiranju veganskim receptima i kuha veganski chilli, curry od kokosa i slična jela.

''Prije četiri godine mislio sam da se osjećam dobro. Počeo sam se debljati. Tada sam počeo čitati o veganstvu i njegovim prednostima, činilo mi se prilično ispravnim i počeo sam kopati dublje”, kaže Dan i dodaje kako nikada nije bio osjetljiv na okrutnost prema životinjama, nego su mu se svidjele zdravstvene prednosti ovakvog životnog stila.

''Prvo sam primijetio koliko više energije imam. I mentalno sam se osjećao puno bolje nakon nekoliko mjeseci. Brojne su prednosti: energija, probava, hormonska regulacija, prevencija bolesti'', tvrdi Dan.

Ovaj dvojac tvrdi kako treba pratiti unos kalorija, posebno u prvim tjednima veganstva, kako ne biste izgubili na težini i kako biste se priviknuli na novi životni stil, osim ako vam nije cilj smršavjeti. 

Dan je svoju težinu zadržao, dok se Ant udebljao četiri kilograma. Dan diže 180 kilograma teške utege u teretani, a Ant 170.

''Najvažnije je postaviti realne ciljeve, shvatiti zašto radite promjenu i eksperimentirati s receptima. Postoje brojni nadomjesci, ova industrija se ubrzano razvija'', zaključuju dvojica vegana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara