Mladenka otkrila zašto ne želi izgubiti višak kilograma prije svog vjenčanja

Mladenka otkrila zašto ne želi izgubiti višak kilograma prije svog vjenčanja
Foto: 123RF

PONEKAD se čini da se odlazak na dijetu prije izgovaranja sudbonosnog "da" gotovo pa podrazumijeva. Kao da je to nekakvo nepisano pravilo. No Christina Stiehl je svjesno odbila napraviti istu stvar.

Kako je priznala u svojoj kolumni za PopSugar, prvi put se s dijetom susrela kada je imala svega šest godina. Četiri godine kasnije njena ju je majka odvela da potraži stručnu pomoć. Istovremeno, njena je obitelj cijelo vrijeme govorila o različitim dijetama i gubitku kilograma.

Sve to u kombinaciji s utjecajem medija rezultiralo je Christininim manjkom samopouzdanja.

"Na početku srednje škole počela sam se opsesivno vagati i regulirati svoju prehranu te sam izgubila značajan broj kilograma. Unatoč intervenciji mojih roditelja, koja je uključivala redovite sastanke s liječnikom, psihologom i dijetetičarom, i dalje sam se borila s negativnom slikom tijela. Nikad nisam mislila da sam dovoljno mršava", ispričala je.

No u adolescentskoj dobi ponovno je vratila kilograme. Tome je kumovala činjenica da se Christina borila s policističnim jajnicima i pila lijekove zbog bipolarnog poremećaja, a nisu pomogle ni njene genetske predispozicije, kao ni često uživanje u slatkim koktelima. Ipak, tek sada, s nekoliko kilograma viška, osjeća se dobro u svom tijelu.

"Provela sam više od 20 godina opsjednuta svojom težinom", ispričala je te dodala kako jednostavno nije željela dopustiti takvim mislima da njeno vjenčanje bace u drugi plan.

Iako ima višak kilograma, Christina se trudi zdravo hraniti, ali i vježbati čak pet puta tjedno.

"Većina žena osjeća pritisak da u vremenu prije vjenčanja transformiraju svoja tijela. Blogovi i časopisi ispunjeni su savjetima i trikovima za gubitak kilograma, sokovima za desetodnevna čišćenja, a teretane promoviraju pakete i kampove za buduće mladenke. Za mene je sve to sranje", kaže Christina.

No otkrila je i pravi razlog zašto uopće nije pokušavala izgubiti kilograme prije vlastitog vjenčanja.

"Znala sam da ću ako ne ispunim vlastita, zadana očekivanja, biti nevjerojatno razočarana u sebe", rekla je te zaključila kako bi u toj priči najviše nastradalo njeno samopouzdanje na kojem je godinama radila. Osim toga, planiranje vjenčanja dovoljno je stresno samo po sebi. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara