Muškarci iskreno progovorili o trenucima koji su ih motivirali da počnu vježbati

Muškarci iskreno progovorili o trenucima koji su ih motivirali da počnu vježbati
Foto: 123RF

ODLUKA o tome da postanete fit i počnete vježbati je osobna, a mogu je potaknuti različiti razlozi, od toga da brinete o zdravlju, do promjena životnih okolnosti.

Tako su muškarci na forumu Reddit odlučili podijeliti razloge koji su ih motivirali da promijene životni stil i dovedu tijelo u formu. Sve je pokrenuo korisnik ABash11 koji je priznao da se pogledao u ogledalo i shvatio da je nezadovoljan vlastitim izgledom.

“Toksična veza me uništila mentalno i mislio sam da će mi odlasci u teretanu pomoći. Znam ljude koji imaju slične razloge, koji je vaš”, upitao je.

Liječenje slomljenog srca

“Djevojka u koju sam bio zaljubljen je prekinula sa mnom. Pio sam tjedan ili dva bez prestanka, vrištao i plakao. U jednom trenutku sam se sjetio djeda koji je bio alkoholičar. Pio je svaki dan 60 godina. Nisam htio završiti poput njega. Spakirao sam torbu i sljedeće jutro otišao u teretanu. Prošlo je devet mjeseci, lakši sam 25 kilograma i imam 13 posto tjelesne masti, a cilj mi je 10-11 posto. Mišićav sam. I dalje svaki dan mislim na tu djevojku. Kad se rastužim, spremim se i odem u teretanu. To je postalo mjesto na koje mogu pobjeći od svih i svega na par sati i puno mi pomaže”, kaže korisnik Joghurt88.

Prednosti za mentalno zdravlje

Mnogi muškarci nisu imali razlog poput autora pitanja.

“Vježbanje je jedan od najboljih i najpristupačnijih načina za tjelesno i mentalno zdravlje. Čista pozitiva”, smatra Tallywacka s kojim se slaže i korisnik Goatonice. 

“Samo tjelovježbom sam riješio probleme s ljutnjom i tjeskobom.”

Mršavljenje

Naravno, većini je cilj skinuti neželjene kilograme. 

“Šestogodišnja kći mi je rekla da izgledam poput trudnice”, priznaje TallRob76. 

“Gledao sam se u ogledalu s mržnjom. Bio sam debeo i nisam imao ni mrvu samopouzdanja. Sad dižem utege i tjelesno mogu sve”, dodaje KayRay1994.

Želja za mišićima

Nekima je prvotni cilj bio smršaviti, a onda se pojavila želja za mišićima.

“Kardio mi je pomogao da skinem kilograme. Bio sam mršaviji nego ikad, a to nisam htio. Sad sam snažan”, dodaje Hatcheling.

Zdravlje

“Kako starim, tako sam svjesniji važnosti zdravlja. Super je dobro izgledati, ali jeste li ikada pokušali pomaknuti namještaj sami? Tek sada cijenim mogućnost da ne padnem i ne ozlijedim se kad nešto obavljam”, zaključuje korisnik graffitiworthreading.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara