Ne znate je li za mršavljenje važnija vježba ili prehrana? Evo odgovora

Ne znate je li za mršavljenje važnija vježba ili prehrana? Evo odgovora
Foto: 123RF

AKO pokušavate izgubiti na tjelesnoj težini, većina će se stručnjaka složiti da su vježbanje i prehrana odličan početak. Prema mišljenju dvojice stručnjaka, ono što konzumirate može biti važnije od vježbanja ako pokušavate izgubiti težinu bez jo-jo efekta.

"Jedna od najvećih zabluda kada promatramo kontrolu tjelesne težine je ta da tjelesna aktivnost dovodi do značajnog gubitka težine", rekao je liječnik i znanstvenik Fatima Cody Stanford.

"Vježba svakako može pomoći, ali za gubitak težine sama po sebi nije dovoljna - morate promijeniti i prehranu. Ako želite izgubiti višak kilograma, trebali biste obratiti pažnju na ono što jedete jer je to mnogo učinkovitije. Vježbati tri do četiri puta tjedno ima mnoge prednosti, ali važno je promijeniti prehranu", objasnio je dr. sc. Avigdor Arad.

"Vježba ima mnogo prednosti, poput poboljšanja srčane funkcije, poboljšanja metabolizma, poboljšanja mišićne mase, imunološkog i cirkulacijskog sustava", ispričao je dr. Arad.

Ako se pitate koja je najbolja prehrana i vježbanje za mršavljenje, dr. Stanford je rekao kako ćete kroz neko vrijeme sigurno sami uspjeti pronaći način i prilagoditi ga svojim godinama i potrebama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara