Nutricionistica tvrdi da su ovo najgori savjeti za zdravlje koji postoje na internetu

Nutricionistica tvrdi da su ovo najgori savjeti za zdravlje koji postoje na internetu
Foto: Instagram

NUTRICIONISTICA Lyndi Cohen odlučila je upozoriti ljude da ne nasjedaju na sve što pronađu na internetu i da su neki savjeti doista besmisleni te im ne treba vjerovati.

“Teško je znati što više uopće jesti. Previše informacija nije uvijek najbolje rješenje”, izjavila je za Daily Mail.

Prvi mit na njenom spisku je onaj koji se tiče ugljikohidrata i šećera. Tvrdi da mnogi te dvije stvari izbacuju iz prehrane jer vjeruju da debljaju ako se prekomjerno konzumiraju.

“Umjesto da izbacujete ugljikohidrate, klonite se loših savjeta i hranit ćete se puno zdravije. Jedite mahunarke, cjelovite žitarice i voće. Upravo voće može pomoći u suzbijanju želje za šećerom i treba ga jesti na dnevnoj bazi jer sadrži brojne vitamine”, ističe Cohen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LYNDI COHEN // Nutritionist (@nude_nutritionist)

Drugo, tvrdi da ne postoji hrana koja sagorijeva masnoće.

“Postoje popisi hrane koja navodno koristi svima koji žele smanjiti salo, ali to nije točno. Jedite ono što vas dulje drži sitima, hranu koja vam daje energiju i krećite se. To je efikasnije”, dodaje. 

Uz to, pojašnjava da ljudi ne bi trebali raditi čišćenja organizma, tj. provoditi detoksikaciju skupim proizvodima koji se mogu pronaći na tržištu, kao što su čajevi i sokovi s laksativnim učinkom.

“Najbolji način detoksikacije je povećanje unosa vlakana. Jedite zob, sjemenke, orašaste plodove, mahunarke, pet ili više porcija povrća u danu i pijte vodu. Upamtite da voda s limunom neće pomoći, a kiselina može samo nagristi caklinu zbog čega ćete češće morati posjećivati zubara”, upozorila je za kraj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara