Od usisavanja do vrtlarenja: Ovi kućanski poslovi sagorijevaju hrpu kalorija

Od usisavanja do vrtlarenja: Ovi kućanski poslovi sagorijevaju hrpu kalorija
Foto: 123RF

AKO dane provodite u izolaciji, možda ste izgubili volju za treniranjem. Ipak, možete se kretati i sačuvati liniju i na druge načine, a jedan od njih je proljetno čišćenje. Pravi je trenutak da svoj dom dovedete u red, izbacite sve nepotrebno iz ormara, prebrišete prašinu i obavite sitne popravke u kući. To će goditi i vašoj formi jer postoje neki kućanski poslovi koji sagorijevaju jednako kalorija koliko i trening. 

1. Bojanje zidova

Osvježavanje zidova novom bojom uključuje istezanje, čučnjeve i hrpu rotacijskih kretnji. Upravo se taj kućanski zadatak smatra ubojitim treningom.

2. Pranje automobila

Ako imate komadić vrta, iskoristite ga za pranje automobila. Poradit ćete na snazi i mišićima u ramenima. 

3. Usisavanje 

Mnogima je mrsko, ali itekako koristi vašem tijelu. Usisavanje također aktivira gotovo sve mišiće u tijelu, posebno ako ste temeljiti pa dižete komade namještaja kako nijedan dio vašeg doma ne bi ostao zanemaren.

4. Skupljanje lišća, cijepanje drva i vrtlarenje

Posla u vrtu stalno ima, a boravak na svježem zraku je uvijek dobrodošao. Ako odlučite obaviti nešto što dugo odgađate, poput skupljanja starog lišća, rezultate ćete brzo uočiti.

5. Čišćenje podruma i tavana

Ako sve iz svog podruma ili tavana izbacite van, očistite, presložite i ponovno vratite na mjesto, budite sigurni da ćete osjećati bol u mišićima narednih dana. Temeljito čišćenje se smatra vrlo učinkovitim treningom cijelog tijela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara