Osim vježbanja i zdrave prehrane, važno je naučiti slušati svoje tijelo

Osim vježbanja i zdrave prehrane, važno je naučiti slušati svoje tijelo
Foto: 123RF

VJEŽBATI i jesti zdravo jako je važno, no jednako je važno obratiti pozornost na naše tijelo i razumjeti što mu je potrebno da bi funkcioniralo na vrhunskoj razini.

Lako je upasti u rutinu svakodnevnog gledanja u zrcalo pitajući se što još možete učiniti kako biste se riješili strija, celulita ili viška masnih naslaga na trbuhu. 

Za početak, važno je znati da svako tijelo ima različite potrebe pa tako i naše. Svi smo uvjereni kako je najvažnije riješiti se viška masnih naslaga na trbuhu ili izgubiti neželjene kilograme, no zaboravljamo na činjenicu da su vježbanje i zdrava prehrana važni zbog onog pozitivnog osjećaja koji se u nama budi. 

"Od žena se često očekuje da imaju savršene mjere i obline, bez grama masnoća. Mnoge od njih jedu zdravo i vježbaju i, bez obzira na to, imaju nesavršenosti zbog načina na koji su građene", rekla je Chanel Vargas za Popsugar. 

"Kada je u pitanju moje tijelo, osjećam se najbolje kada jedem cjelovite namirnice bogate proteinima i hranjivim tvarima, ali isto se tako osjećam sjajno kada pojedem komad čokolade ili porciju pomfrita. Volim hranu koja mi daje energije, koja je dobra za moje mentalno zdravlje, kožu i opće zdravlje", izjavila je Vargas.

"Naučite slušati svoje tijelo i ono što vam ono govori. Jedite raznovrsno i budite u svemu umjereni, to je ključ svega. Ne zamarajte se onime što nam nameću drugi. Vježbajte i jedite zdravo zbog sebe, isključivo sebe i onog odličnog osjećaja koji će vam namamiti osmijeh na licu" poručila je na kraju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara