Ovo su najbolji treninzi za ekstremno zaposlene ljude

Ovo su najbolji treninzi za ekstremno zaposlene ljude
Foto: 123RF

KAD ljude pitate zbog čega se ne bave tjelesnom aktivnošću, odgovor koji ćete najčešće čuti je: "Nemam vremena." Osim toga, neki tvrde da ne žele, a neki poslije osjećaju "bol".

Vrijeme je dragocjeno, ali čak i ako ga nemate previše, možete odraditi trening. Stručnjaci su za časopis GQ pojasnili da vrijeme treba znati planirati, ali i odabrati trening koji se uklapa u vaš raspored. Za ekstremno zaposlene ljude postoji nekoliko vrsta treninga koje mogu izabrati, ovisno o tome koliko vremena imaju na raspolaganju.

10 minuta - HIIT trening

HIIT ili visoko intenzivni intervalni trening u kratkom roku uz maksimalne napore sagorijeva hrpu kalorija. Osim toga ubrzava srčani puls, ali i metabolizam koji će jednakim tempom raditi satima nakon što napustite teretanu.

20 minuta - joga

Joga rješava stres, smanjuje tjeskobu i pomaže istegnuti umorne i bolne mišiće. Praksa je pokazala da osim navedenog osnažuje tijelo i izvedbu.

30 minuta - dizanje utega

Osim što je zdravo za kosti i pomaže u prevenciji ozljeda, dizanje čelika popravlja i raspoloženje. Dizanjem utega poradit ćete na mišićnoj masi, a žene ne moraju strahovati da će previše nabildati tijelo jer njihovo tijelo ne proizvodi jednaku količinu testosterona kao muško.

40 minuta - pilates

Ljudi su već godinama zaluđeni pilatesom koji će oblikovati cijelo tijelo, ublažiti probleme sa zglobovima i vezivnim tkivom.

50 minuta - intervalno trčanje

Trčite normalnim tempom, a onda ubacite 30-sekundne intervale sprinta. Tako ćete sagorjeti više kalorija jer 30 sekundi sprinta može sagorjeti jednaku količinu kalorija kao 30 minuta neprestanog umjerenog aerobnog treninga.

60 minuta - maraton

Ne samo da dugotrajno trčanje vodi ka dugovječnosti nego je i dobro za vaše mentalno zdravlje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara