Pomoću jednostavnog trika narezane jabuke neće postati smeđe do tjedan dana
JABUKA je slatka i zdrava grickalica koju vole i djeca i odrasli. Ako vam se dogodi da narežete previše i ostanu vam kriške koje nitko od ukućana ne planira skoro pojesti, možda bi vam bilo drago otkriti neki trik koji će pomoći u očuvanju svježine narezane jabuke, osobito ako mrzite bacati hranu.
Nicole Keshishian Modic iz KaleJunkieja pronašla je, kako kaže, "tajno" rješenje za problem pojave smeđe boje na kriškama jabuke. Nedavno je s Good Morning America podijelila svoj trik, a tvrdi da se tako svježina narezane jabuke zadržava i do tjedan dana.
Radi se o staroj metodi za očuvanje hrane koju su ljudi koristili stoljećima, a uključuje upotrebu soli. Sol djeluje kao prirodni konzervans tako što inhibira rast mikroba putem osmoze. Također smanjuje količinu vode dostupnu bakterijama, sprječavajući njihovu reprodukciju.
"U zdjelu dodajte hladnu vodu i sol, miješajte dok se ne otopi, zatim dodajte narezane jabuke i ostavite ih tako pet minuta", kaže Keshishian Modic u videu. "Ocijedite jabuke i isperite, a kad ih zagrizete, ne biste trebali osjetiti sol." Zatim stavite jabuke u posudu s poklopcem i slobodno ih konzumirajte unutar sljedećih tjedan dana.
Keshishian Modic je blogerica koja se bavi hranom i novim receptima, a bivša je odvjetnica i mama jednog dječaka. Svoj je popularni blog KaleJunkie pokrenula kao način prevladavanja ozbiljnog poremećaja prehrane. "Moj put oporavka rasplamsao je moju strast za stvaranjem recepata napravljenih od pravih, cjelovitih sastojaka hrane, koji su jednostavni za pripremu, brzi i ukusni", napisala je na svojoj stranici.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati