Popularna pjevačica otkrila tajnu života uz manje stresa: "Traje tek pet minuta"

Popularna pjevačica otkrila tajnu života uz manje stresa: "Traje tek pet minuta"
Foto: Instagram

PREKRASNA i popularna pjevačica Camila Cabello tvrdi da je jako bitno uzeti pet minuta dnevno i samo duboko disati.

Camila je izjavila da planira ograničiti pristup društvenim mrežama putem mobitela zbog mentalnog zdravlja te otkrila kako provodi slobodno vrijeme.

"Preporučujem da odvojite pet minuta svaki dan kako biste samo disali. To radim u posljednje vrijeme i jako mi je pomoglo", napisala je na Instagramu dodajući da je posljednjih mjeseci i meditirala.

Iako priznaje da u početku "nije razumjela" meditaciju, shvaća koliko je to utjecalo na njezin način razmišljanja i kvalitetu života. Sada želi da to i njeni pratitelji isprobaju.

"Potpuno sam svjesna da društvene mreže mogu iskoristiti da pomognem ljudima", rekla je Camila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by camila (@camila_cabello) on

Prije nego što se upustila u meditaciju, Cabello kaže kako se osjećala zarobljeno, ali nakon meditacije primjećuje kako joj se vraća dah i usredotočenost.

Također postoje i znanstveni dokazi koji podupiru upravo ovo što i Camila kaže.

Dosljedna praksa meditacije može pomoći snižavanju stresa, pokazalo je istraživanje s Kalifornijskog sveučilišta. Istražitelji su proučavali usredotočenost sudionika prije i nakon tromjesečne meditacije. Otkriveno je kako sudionici koji su meditirali imali veću sposobnost usredotočenosti te nižu razinu stresa.

"Što više meditirate, više ste prisutni u svim životnim trenucima", rekao je Mitch Abblett, klinički psiholog.

Ako niste sigurni gdje i kako početi, pjevačica "Senorita" preporučuje da svaki dan odvojite pet minuta za disanje. Udišite pet sekundi kroz nos, a izdahnite pet sekundi kroz usta. Preporučila je da to radite tri puta dnevno i kad god osjetite da vam je potrebna meditacija. Objasnila je kako se trebate usredotočiti na dah i osjećaj koji dobivate prilikom izdaha. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara