Postoji prirodan lijek za stres koji nam je dostupan u svakom trenutku

Postoji prirodan lijek za stres koji nam je dostupan u svakom trenutku
Foto: 123RF

NEKI su radni dani gori od drugih, kada se odjednom čini kako se sve urotilo protiv nas. Razumljivo je kako nas to može učiniti razdražljivima, ali umjesto da uronimo u frustraciju, trebamo razmišljati kako da tu frustraciju pretvorimo u pozitivu i da se na sve to samo dobro - nasmijemo! Smijeh je najbolji lijek.

Poznata psihologinja Karlyn Borysenko za časopis Forbes kaže da, iako možda ne možemo kontrolirati situaciju u kojoj se nalazimo, možemo kontrolirati način na koji se nosimo s tom situacijom.

"Ovo što doživljavate u svijetu možda je izravan rezultat toga kako gradite svoje emocije prema onome što vam se događa", kaže Karlyn.

"Imate više snage nego što mislite da stvarate pozitivne emocije, bez obzira na to što se s vama događa. A ako ste sposobni proaktivno raditi upravo to, te pozitivne emocije dovest će vas do pozitivnih izbora koji će postaviti veće šanse za uspjeh."

Jedan od načina kako se nositi sa stresnom situacijom na poslu je da se sjetimo kako će taj trenutak proći i da se nema smisla živcirati oko toga.

Drugi način da se nosite s lošim radnim danom jest samo se smijati. Smijeh vas zapravo oslobađa od loših vibracija i smanjuje hormon stresa. Na kraju radnog dana može nam se dogoditi nešto neočekivano i pozitivno.

Poanta je naučiti pronaći najmanje stvari na kojima ćemo biti zahvalni.

Važno je dopustiti si doživjeti emocije, pa čak i izbaciti iz sebe frustraciju kada osjećate da više ne možete, ali isto tako je važno da se ne zadržavamo na negativnom. Promjena načina razmišljanja može olakšati svaku stresnu situaciju.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara