Poznata fitness influencerica objavom o ugljikohidratima izazvala pravu raspravu

Poznata fitness influencerica objavom o ugljikohidratima izazvala pravu raspravu
Foto: Instagram

IAKO se o njima često govori u negativnom smislu, pogotovo kad je u pitanju rješavanje viška kilograma, mnogi će vam stručnjaci reći kako su ugljikohidrati važan izvor energije.

Taj je podatak potvrdila i jedna od najpoznatijih fitness influencerica Kayla Itsines u svojoj Instagram objavi.

"Ugljikohidrati su prijeko potrebni vašem tijelu. Oni su ključni za postizanje energije, izdržljivost, koncentraciju i oporavak. Ugljikohidrati su posebno važni ako redovito vježbate jer pokreću vaše tijelo. Neke niskoglikemijske dijete sastoje se upravo od ugljikohidrata i visokog udjela vlakana, a uključuju i kruh od cjelovitog zrna i žitarica, tjesteninu, rižu i mahunarke", napisala je Kayla. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli KAYLA ITSINES (@kayla_itsines)

"Cijenim tvoje mišljenje, ali mislim da ugljikohidrati uopće nisu potrebni tijelu", napisala je jedna njena pratiteljica i time izazvala pravu raspravu. 

"Ugljikohidrati su gorivo. Oni pokreću naše tijelo. Samo ti i dalje misli da tome nije tako i nastavi izgladnjivati svoje tijelo", oštro je komentirala druga pratiteljica.

"Dijeta bez ugljikohidrata nije za svakoga i to je činjenica. Pokušala sam i nisam se previše usrećila. Nisam imala dovoljno snage i počela sam gubiti mišiće. Čim sam u svoju prehranu dodala nešto ugljikohidrata, osjećala sam se puno bolje i energičnije. Tako da se slažem s Kaylom, ugljikohidrati su nam potrebni", poručila je treća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara