Rugali su joj se u srednjoj školi zbog izgleda, a danas je jedna od uspješnijih bodybuilderica

Rugali su joj se u srednjoj školi zbog izgleda, a danas je jedna od uspješnijih bodybuilderica
Foto: Instagram

FITNESS model i majka šestero djece Tenille Duncan zauzela je drugo mjesto na natjecanju bodybuildera održanom proteklog vikenda u Australiji.

 

Objavu dijeli Tenille (@tenille_duncan)

No ovoj 35-godišnjakinji odrastanje nije bilo nimalo jednostavno. Kaže kako se sjeća okrutnih šala koje su vršnjaci zbijali na račun njezina izgleda. 

“U srednjoj su mi se školi izrugivali zbog puno toga. Govorili su mi da nemam grudi ili da mi je stražnjica široka. Počela sam u to vjerovati”, otkrila je Tenille.

Godinama kasnije, nakon što je rodila četvero djece, u formi je i prolazi pozornicom odjevena u minijaturni bikini bez imalo srama. Vježbati je počela prije sedam godina kad se osjećala loše i umorno.

 

Objavu dijeli Tenille (@tenille_duncan)

“Bila sam iscrpljena i mrzila sam vježbati. Zadnja stvar koju sam htjela je provesti malo slobodnog vremena koje sam imala u teretani”, izjavila je Tenille ranije za Daily Mail.

“Počela sam se brzo umarati. Radila sam ono što radi većina mama. Unosila sam malo kalorija kako bih bila mršava, a to je rezultiralo ekstremnim umorom. S prijateljicom sam posjetila stručnjakinju koja je odmah vidjela da sam slaba i rekla da nemam mišiće i moram početi više jesti.”

 

Objavu dijeli Tenille (@tenille_duncan)

Tada se odlučila posvetiti tome da ojača i postane zdravija treninzima dizanja utega i pravilnom prehranom.

“Ludjela sam od pomisli da će mi stražnjica narasti. Počela sam vježbati tri dana u tjednu. Brzo sam otkrila bodybuilding i bila na treninzima šest dana u tjednu.”

Tenille danas kaže kako zaposlene mame ne moraju posvetiti život vježbanju, ali moraju biti disciplinirane.

“Mnoge mame se osjećaju loše kad počnu vježbati jer misle da slobodno vrijeme umjesto na djecu troše na sebe. Moraju promijeniti razmišljanje i pronaći to vrijeme”, poručuje Tenille.

Kako bi održala ravnotežu između treninga i brige o šestero djece, dvoje vlastite i dvoje iz suprugovog prethodnog braka, ustaje u 5 ujutro.

 

Objavu dijeli Tenille (@tenille_duncan)

“Odmah vježbam i kad završim svi se bude. Onda doručkujemo, odijevam ih za školu, obuvam i slično. Ručak pripremam noć prije i spremam u hladnjak do sutradan.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara