Srušen svjetski rekord: Bivši marinac držao plank više od osam sati

Srušen svjetski rekord: Bivši marinac držao plank više od osam sati
Foto: Twitter

ZADIVLJUJUĆI pothvat 62-godišnjeg Georgea Hooda našao je mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda. Bivši pripadnik američke vojske proveo je 8 sati, 15 minuta i 15 sekundi u ekstremno teškom položaju naziva muški abdominalni plank. Radi se o testu izdržljivosti koji se radi u gornjoj poziciji skleka.

Hood je prošle subote postavio nevjerojatan rezultat i za 14 minuta nadmašio bivšeg rekordera, kineskog policajca Maa Weidonga. Pothvat je organiziran tijekom humanitarne priredbe u američkoj saveznoj državi Illinois, čiji je cilj prikupljanje sredstava za podizanje svijesti o mentalnom zdravlju.

Hood je tijekom rušenja rekorda imao podršku obitelji i prijatelja. Lokalni srednjoškolski bend je tijekom prvih pet sati svirkom pružao podršku rekorderu, piše Give Me Sport.

Usprkos godinama, Hood je naporno trenirao kako bi bio spreman napasti rekord. Prošlih mjeseci je prošao program od 2100 sati vježbanja.

Aktivni rekreativci u ovom stavu već nakon nekoliko minuta osjećaju poteškoće. Teško je zamisliti kroz kakav je dril prošao Hood kako bi osposobio tijelo za nadljudski napor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara