Trener Michaela B. Jordana otkrio vježbe kojima je glumac transformirao tijelo

Trener Michaela B. Jordana otkrio vježbe kojima je glumac transformirao tijelo
Foto: Instagram

MICHAEL B. Jordan spada u kategoriju glumaca koji znaju što je potrebno za tjelesnu transformaciju radi filmske uloge. Bilo da glumi Adonisa Creeda u Rocky serijalu ili Killmongera u Crnoj Panteri, Jordan je potpuno predan treningu i fizičkoj pripremi.

Trenutno se priprema za novu ulogu u ekranizaciji romana Toma Clancyja Bez žaljenja, a da bi se bolje pripremio, kao i inače, Jordan je angažirao fitness trenera Coreyja Callieta da mu pomogne sa stjecanjem potrebne forme za film.

Budući da je u prijašnjem filmskom uratku glumio sredovječnog odvjetnika normalne građe, izazov im je bio dovesti Jordanovo tijelo u potpunu fizičku spremu u nekoliko mjeseci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael B. Jordan (@michaelbjordan) on

Kao dio procesa, Calliet je prvo napravio cjelovitu procjenu glumčeve fizičke spreme, a zatim počeo s osmišljavanjem cjelovitog programa koji će biti usredotočen na dijelove tijela na kojima glumac mora najviše poraditi.

Ono na čemu Jordan inzistira tijekom cijele svoje karijere je potpuno utjelovljenje u likove koje glumi, a fizička preobrazba dio je njegove izvedbe.

Za novi film u kojem Jordan glumi elitnog pripadnika američke Navy SEAL jedinice koji istražuje zavjeru nakon što mu netko ubije ženu, Calliet je inicijalno pripremio osnovnu trening rutinu dizanja utega koja bi Jordanu pomogla da dobije veličinu i snagu, a istovremeno mu počne mijenjati kompoziciju tijela.

Iako je glumac načelno u dobroj kondiciji i relativno mišićav, Calliet je želio istaknuti njegovu figuru i definirati mišićnu masu na način na koji bi izgledalo tijelo prosječnog pripadnika Navy SEAL-a. Po završetku prve faze, Jordan je prošao kroz 12 tjedana vojnog trening kampa koji je, uz fizički trening, objedinio i aspekte stvarnog baznog treninga za vojnike.

Prema riječima Jordanovog trenera, prosječan dan bi obuhvatio trening na otvorenom s utezima te kardio treninge visokog intenziteta koji su bili posebno dizajnirani za Jordana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Corey Calliet (@mrcalliet) on

Evo kako je izgledao taj intervalni trening visokog intenziteta. Vježbe se izvode kružno, s jednom ili dvije minute odmora između rundi.

Mrtvo dizanje - 20 ponavljanja

Ergometar - 1 minuta

Bench Press ili potisak s klupe - 20 ponavljanja nakon kojih slijedi 1 minuta ergometra

Bulgarski čučanj - 20 ponavljanja nakon kojih slijedi 1 minuta ergometra

Military Press ili vojnički potisak - 20 ponavljanja

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara