Uz pomoć ovih jednostavnih trikova možete popraviti svoju kondiciju

Uz pomoć ovih jednostavnih trikova možete popraviti svoju kondiciju
Foto: 123RF

NE morate nužno u teretanu kako biste popravili svoje fizičke sposobnosti. Svaki čovjek može se kretati i tako ojačati tijelo i oblikovati ga.

Maratonac Vlad Shatrov radi pripreme s australskim paraolimpijcima koji su ga naučili da put do uspjeha uključuje mnoge prepreke, ali koje se mogu prevladati. 

Sastavio je listu stvari koje možete učiniti bilo gdje i u bilo koje vrijeme kako biste poboljšali vlastitu kondiciju.

1. Počnite koristiti rusko zvono

Dok ujutro čekate da se skuha kava ili čaj, napravite nekoliko čučnjeva ili iskoraka, ali uz pomoć ruskog zvona. Tako ćete ubrzati tempo i puls te u konačnici dati poticaj metabolizmu da tijekom dana radi ubrzano i troši kalorije.

2. Vježbajte kad se prikazuju reklame

Sljedeći put kad gledate seriju ili film, stanku za reklame okrenite u svoju korist. Napravite nekoliko trbušnjaka. Bez da ustajete s kauča, možete podizati noge tako da laktovima dodirnete koljena ili iskoristiti naslon kauča kako biste ojačali tricepse.

3. Poradite na izvedbi

Tijekom dana možete jednostavno poraditi na svojim sposobnostima. Dok četkate zube, stojte na jednoj nozi pa na drugoj. Tako ćete poboljšati ravnotežu.

4. Nemojte se obeshrabriti

Bez obzira na vlastite sposobnosti, kondicija neće doći preko noći. Vrlo je važno da ste mentalno snažni, a sitnim izmjenama rutine ćete napraviti dugoročno veliku promjenu za cjelokupno zdravlje.

5. Ne zaboravite se opustiti

Tjelovježba umara. Važno je trenirati, ali jednako tako je potrebno osigurati vrijeme da se mišići oporave. Odmor će vam dati dodatnu energiju i moći ćete redovito vježbati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara