Zbog niskog samopouzdanja ova je žena počela trčati, a danas je inspiracija drugima

Zbog niskog samopouzdanja ova je žena počela trčati, a danas je inspiracija drugima
Foto: Instagram

ŽIVOT Leigh Yates prije deset godina se vrtio oko posla i majčinstva. Svakoga dana ustajala je i užurbano obavljala svoje zadatke.

''Bila sam pod stresom. Nikada mi nije palo na pamet baviti se tjelovježbom jer sam osjećala da bi bilo sebično izdvojiti sat vremena u danu za sebe'', ispričala je za časopis Women's Health.

Jedne večeri gledala je televiziju kada je bila prikazana reportaža o pripremama za polumaraton. 

 

Objavu dijeli Leigh Yates (@leighfitpharm)

''Pomislila sam, ako ovi ljudi mogu, mogu i ja. Htjela sam uspjeti u nečem novom i ovo je bila inspiracija za kojom sam tragala'', dodaje Leigh koja se prijavila za natjecanje u trčanju i počela trenirati.

''Krenula sam neredovito, vježbala bih kad bih imala vremena. Prvog tjedna trebala sam otrčati tri kilometra, no nisam uspjela niti jedan. Bila sam frustrirana, ali odlučila sam ispuniti što sam si zacrtala.''

Leigh je odlučila objavljivati svoj put na Facebooku gdje je dobila brojne komentare podrške. Na dan utrke bila je prepuna emocija.

''Istrčala sam polumaraton i nikad se nisam osjećala toliko ponosno, čak ni kada sam diplomirala farmaciju'', otkrila je Leigh.

 

Objavu dijeli Leigh Yates (@leighfitpharm)

Nakon te utrke zaljubila se u trčanje. Počela je trčati s prijateljima, istraživati nove terene i nakon sedam godina bila je spremna za nešto novo. Prijavila se za maraton. Ubrzo je počela i dizati utege. Počela je unositi više kalorija, nastavila je s treninzima i konačno primijetila rezultate.

''Vježbam šest dana u tjednu, a nedjeljom se odmaram. Moja rutina sastoji se od sat vremena dizanja utega i nekoliko kilometara trčanja.''

Leigh je promijenila i način prehrane: ''Bilo je teško na početku, trebala sam puno podrške i pomoći, na Instagramu sam tražila inspiraciju, a sada je to moj stil života.''

 

Objavu dijeli Leigh Yates (@leighfitpharm)

Leigh se ne fokusira na to koliko je kilograma izgubila, nego na težinu utega koje podiže.

''Konačno sam počela voljeti samu sebe. Trebalo je puno vremena i truda da dođem do te točke, ali znam da sam sposobna i da mogu sve što naumim.''

 

Objavu dijeli Leigh Yates (@leighfitpharm)

Iako nikada nije mogla zamisliti da će dizati utege, danas to radi. Kaže kako zbog svega ima više samopouzdanja.

''Nikad nisi prestar ili prezaposlen da počneš'', zaključuje Leigh.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara