Bivši osobni kuhar kralja Charlesa i princeze Diane u subotu kuhao u Zagrebu
U SUBOTU, 23. rujna, OXBO restoran hotela DoubleTree by Hilton bio je epicentar kulinarskog uzbuđenja. Dvojica vrhunskih kuhara, chef Enrico Derflingher i Hilton Executive chef Marinko Topalović, spojili su svoje kulinarske talente kako bi pripremili nezaboravnu večeru u sljedovima uparenu s vrhunskim vinima iz talijanskih vinarija Nera i Bava.
Enrico Derflingher, nakon što je diplomirao na Institutu za hotelijerstvo u Bellagiu, kuharski zanat stjecao je u poznatim europskim restoranima, a sa samo 26 godina postao je glavni chef u Buckinghamskoj palači. Radio je i kao privatni chef tadašnjeg princa Charlesa i Lady Diane, a 1991. godine odselio je u SAD i postao glavni chef Bijele kuće u vrijeme mandata Georgea W. Busha starijeg.
Njegovo kulinarsko umijeće donijelo mu je titulu Najboljeg svjetskog chefa 2008., imenovan je službenim ambasadorom talijanske kuhinje u svijetu kao i predsjednikom međunarodne udruge Euro Toques od 2017. godine.
Što se jelo
Gostima je serviran Cocchi rosa (Americano Aperitivo), aromatizirano vino, koje je 1891. napravio Giulio Cocchi i od tada se proizvodi prema originalnom receptu.
Na početku večere Enrico je poslužio Cappucino con pomodorini dolci di Pachino, nakon čega je uslijedio Topalovićev wagyu beef tartar s kajmakom u malim hrskavim košaricama serviran na kosti, uparen s Al Carmine Inferno Riserva D.O.C.G. 2016, Azienda Agicola Caven Camuna.
Slijedio je Enricovo jelo Riso carnaroli s crnim tartufom i šafranom, omiljeno jelo kralja Charlesa kao i file brancina all acqua pazza, u kojem je koristio slatke Pachino rajčice sa Sicilije. Uz Riso carnaroli serviran je odličan Giulio Cocchi Spumanti Alta Langa D.O.C.G. Bianc de Bianc 2017., a uz brancin sljubio se vrhunski Cerasum Rose Alpi Retiche I.G.T. 2021., Azienda Agricola Caven Camuna.
Marinko Topalović nije bio manje impresivan s dry aged ribeye steakom, poslužen uz raviolo s vrganjem, uz Barolo D.O.C.G. Searrone 2015 vinarije Bava. Za desert je Enrico Derflingher predstavio svoju poznatu cremu al limone od ekoloških limuna sa Sicilije, a sve je završilo slatkim OXBO pralinama.
O Hilton OXBO restoranu
Moderan dizajn i otvorena kuhinja OXBO restorana, ponuda koja objedinjuje internacionalnu i lokalnu gastronomiju začinjena inovativnom à la carte kuhinjom, važan je dio zagrebačke gastronomske ponude.
U OXBO restoranu je naglasak na mesne specijalitete, od kojih se posebno ističe vrhunska Black Angus govedina, a na meniju se nalazi i najkvalitetnija japanska govedinu Wagyu s oznakom kvalitete A5.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati