Dajte popečcima od tikvica novi život. Ovi dodaci odlično funkcioniraju, probali smo
POPEČCI od tikvica nam još uvijek nisu dosadili, a i najslađi su ljeti pa želimo iskoristiti sezonu svježih tikvica. Ako se ipak želite razigrati i dodati nešto da ne bi bile svaki put iste, imamo nekoliko prijedloga.
Za početak, same tikvice potrebno je naribati, posoliti pa ostaviti oko pola sata da puste vodu. Tu tekućinu potrebno je iscijediti kako smjesa za popečke ne bi bila previše vodena, pa bi time odmah tražila više brašna, a to ne želimo.
Naribane i posoljene tikvice koje su pustile vodu iscijedite rukama ili, na način koji nama dosta pomaže u posljednje vrijeme - prebacite sve na sredinu jedne čiste pamučne kuhinjske krpe i iscijedite višak tekućine. Brzo je i zaista funkcionira. Idemo sada na dodatke.
1. Mrkva
Mrkva je odličan, hrskavi dodatak popečcima. Naribajte je i ubacite u smjesu na kraju. Daje lijepu boju i još malo tog slatkastog okusa. Ovo je definitivno kombinacija za ponoviti.
2. Kukuruz
Ako volite kukuruz iz konzerve, dodajte koju žlicu u smjesu za popečke. Za promjenu, ovo je jako lijepo slatkasto, hrskavo i sočno iznenađenje u popečku.
3. Špinat
Malo špinata narezanog na trakice ide odlično s tikvicama. Umiješajte ga na kraju, a isto možete napraviti i s blitvom.
4. Luk i češnjak
Sitno nasjeckani pa prodinstani i umiješani u smjesu s tikvicama dat će popečcima malo onog okusa koji podsjeća na faširance.
5. Začini i bilje
Što se tiče začina, uvijek nam u ove popečke dobro ide svježe mljeveni crni papar, a slobodno dodajte i koliko volite chillija ili mrvljenog peperoncina. S obzirom na to da se tikvice sole kako bi pustile vodu, nemojte soliti dodatno kako popečci ne bi bili preslani. Od začinskog bilja, svježi kopar nije loš, kao ni bosiljak, a suhog se začinskog bilja ovdje ne bi bilo loše klonuti jer, ako se pretjera s količinom, prevladat će nad okusom blage, ljetne tikvice.
6. Brašno
Ne bi bilo loše osvrnuti se i na brašno. Iako će sa pšeničnim glatkim popečci biti mekši, ništa previše tvrđi neće biti ako umjesto toga stavite neko drugo brašno - ječmeno, zobeno, pirovo. Recept za klasične popečke od tikvica možete pronaći OVDJE, a kako smo vam gore dali ideje, možete dodati svašta kako vam ne bi dosadile.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati