Floraart na zagrebačkom Bundeku traje još danas. Našli smo neke baš fora stvari
NA ZAGREBAČKOM Bundeku ovog se vikenda održava Floraart, točnije od 19. do 22. svibnja. Cvijeće nas pretjerano ne zanima, ali zato jako volimo začinsko bilje, pa smo otišli provjeriti čega sve ima. Osim začinskog bilja našli smo i flance raznog povrća, pa i mlade stabljike voća. U nastavku možete vidjeti što smo točno pronašli.
Za slatki pelin nam je gospođa koja ga prodaje dala ideju kako ga iskoristiti. "Otrgnite grančicu i nasjeckajte pa pomiješajte s jogurtom, prefino je", rekla nam je.
Grčki bosiljak specifičan je po tome što je u obliku drvca i ima puno manje listiće od onog klasičnog, a i dosta intenzivniji miris. Možete ga iskoristiti kao dodatak domaćoj pizzi, sigurno će zamirisati cijelu kuću.
Origano je jedna od začinskih biljaka koje su nam draže sušene nego svježe, ali i svježi origano namirisat će vam balkon ili gredicu u vrtu.
Menta nam se do sada pokazala kao začinska biljka kojoj ne treba pretjerano puno brige te sjajno preživljava na balkonu uz malo zalijevanja. Sjajna je kao dekoracija za kolače i torte, ali i kao dodatak koktelima, primjerice Mojitu. Potrebno je samo malo je pljesnuti između dlanova da pusti svoja ulja i taj prepoznatljivi miris.
Svježa menta odlično paše i kao dodatak domaćem džemu od jagoda, ali i sirupu od bazge.
Ima i flanaca povrća, pa bi ovo moglo biti vrlo zanimljivo onima koji imaju vrt ili su jako vješti s uzgajanjem povrća na balkonu.
Obitelj Šulog iz Donje Bistre, koja tamo ima plantažu indijanskih banana, uvijek iznenadi svojim egzotičnim biljkama, pa nikako drukčije nije bilo ni ove godine na Floraartu.
Naravno, kad vam je dosta svega, možete se malo odmoriti na travi.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati