Kakva genijalna ideja! Napravite "češere" od keksa, Nutelle i čokoladnih pahuljica
KOD ČITATELJICE Ivane našli smo recept koji je baš prigodan za božićne blagdane, a radi se o slatkim, jestivim češerima. Bazna smjesa je vrlo slična smjesama za kuglice koje se ne peku, a vi je možete obogatiti dodacima koji vam se sviđaju. Izgled češera dobije se zbog čokoladnih žitnih pahuljica koje su u smjesu utisnute tako da tvore oblik češera.
Kako ih napraviti?
U zdjeli pomiješajte mljeveni keks, Nutellu, otopljeni maslac, mlijeko, kakao, šećer i prstohvat soli. To je bazna smjesa, a po želji i ukusu dodajte ostale začine. Smjesa ne smije biti ljepljiva ni suha: ako je suha (ovisi o vrsti keksa), dodajte više mlijeka, a ako je mokra, dodajte više keksa.
Pripremljenu smjesu stavite u hladnjak 30 minuta da se stegne. Kad je ohlađena, od smjese oblikujte stošce, u veličini koja vam odgovara. Na stošce utisnite pahuljice, od vrha prema dnu te pospite šećerom u prahu.
Kolačiće prohladite i poslužite! Cijeli recept je na ovom linku.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati