Kreativna ideja za hladno predjelo - punjena jaja obojena sokom od cikle

AKO TRAŽITE ideju za kreativno hladno predjelo ili zanimljiv snack, punjena jaja obojena sokom od cikle su odličan izbor. Osim što je vrlo ukusno, ovo će jelo i odlično izgledati na vašem stolu. Priprema je jednostavna, a dodatke nadjevu uvijek možete prilagoditi vlastitim željama.
Što će vam trebati
Od sastojaka će vam trebati tvrdo kuhana jaja, svježa cikla, jabučni ocat, šećer, sol, majoneza, malo slanih inćuna (ako ne volite, izbacite), začinsko bilje, crni papar i ljute papričice.
Priprema
Priprema počinje kuhanjem cikle u mješavini vode, jabučnog octa, šećera i soli. Nakon što cikla omekša, za što je potrebno otprilike pola sata, oguli se i zajedno s tekućinom u kojoj je kuhana prebaci u posudu u kojoj će se hladiti.
Tvrdo kuhana jaja se ogule i stave u tekućinu s ciklom kako bi poprimila ljubičastu boju. Potrebno ih je držati u hladnjaku najmanje 3 sata, a ako želite postići jaču boju, i preko noći. Nakon što se postigne željena boja, jaja se izvade iz tekućine, prepolove oštrim nožem te im se izvade žumanjci. Važno je napomenuti da cikla može ostaviti trajne mrlje, pa budite oprezni!
Žumanjci se usitne u pastu i pomiješaju s ostalim sastojcima za nadjev. Dobivenu smjesu možete staviti u slastičarsku vrećicu kako biste lakše nadjenuli bjelanjke.
Nadjevena jaja je prije posluživanja najbolje ohladiti u hladnjaku kako bi se okusi sjedinili. Ovako pripremljena punjena jaja mogu se čuvati u hladnjaku do tri dana. Za detaljan recept i precizne količine sastojaka posjetite ovu poveznicu i uživajte u ovom ukusnom i dekorativnom predjelu!
