OSIM što ih možete iskoristiti za izradu sočnih i mirisnih biskvita, od limuna možete napraviti i slavni talijanski liker. Limoncello je slatki alkoholni napitak intenzivnog okusa limuna, a piti ga možete samog (obavezno dobro rashlađenog) ili u koktelima. Stvar je jednostavna - ostavite da se kora limuna i votka miješaju nekoliko dana, najbolje cijeli mjesec, procijedite, dodate šećerni sirup, ohladite i to je to.
Za izradu likera najvažnija je dobra baza, odnosno svježi i neprskani plodovi jer najčešće nisu premazani voskom. Prilikom guljenja limuna pazite da ne zahvatite bijeli dio kore koja je gorka i može utjecati na krajnji rezultat.
Količina dodanog šećera ovisi o zrelosti limuna pa probajte prilikom izrade. Nakon što ga procijedite, limoncello možete držati u hladnjaku ili na tamnom i suhom mjestu, kao i ostale likere, poput domaćeg orahovca.
Recept za limoncello možete naći OVDJE. Ako niste za alkohol, imamo i recept za domaći sirup na razrjeđivanje od limuna OVDJE.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati