Napravite domaće široke rezance. Nije komplicirano, no morate se držati pravila 1:100
ZA PRAVU je tjesteninu važno da imate strpljenja i da ne odustajete ni kad se sve mrvi. Doći će u kup, bez brige, i da, zaboljet će vas dlanovi, ali isplati se. Omjer s kojim radimo je 1 jaje i 100 grama glatkog brašna.
Ispočetka će se možda činiti nemoguće, ali uz malo truda i vremena dobit ćete tijesto savršene konzistencije koje će kasnije postati krasni svilenkasti rezanci.
Rezanci mogu biti tanji, deblji, kako želite
Možete ih razvaljati ručno što će, da se ne varamo, biti malo teže, pogotovo ako želite vrlo tanke mlince. Ako imate mašinu za tijesto, onu ručnu, metalnu, preporučili bismo je svakako. Tako će tijesto biti svuda iste debljine i, na kraju krajeva, nešto je lakše od valjanja valjkom.
Recept za domaću tjesteninu od koje možete izraditi rezance, široke rezance i krpice, ali i koristiti je kao "plahtu" za raviole, a koji nam je provjeren i doslovno ga se držimo kao pijani plota, možete naći na ovom linku.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati