Napravite sladoled od samo jednog sastojka
NICE cream ili sladoled iz blendera za koji trebate samo banane i koju kap mlijeka je hit već par ljeta, upravo jer je tako dobra zamjena klasičnom sladoledu, a ima puno manje "loših" kalorija. Kako bi sladoled iz blendera zbilja bio ukusan, trebat ćete se poslužiti s par sitnih trikova pa krenimo redom.
Uvijek koristite zrele banane
Banane moraju biti zrele, ali ne i prezrele, kao na primjer one za banana kruh. Kada počnu dobivati smeđe mrljice, ogulite ih, narežite i spremite u zamrzivač.
Ogulite i narežite banane prije zamrzavanja
Manji komadi banana pomoći će blenderu da ih brže smiksa i pretvori u kremasti sladoled, bez ostataka komadića zamrznute banane.
Banane moraju biti potpuno zamrznute
To znači da ih morate držati u zamrzivaču najmanje 3 sata prije nego što krenete pripremati sladoled. Inače ćete dobiti smoothie, što nije loše, ali ovog puta to ne želimo.
Nemojte dodavati previše tekućine
Za kremasti nice cream potrebno je dodati samo malo tekućine, najbolje biljnog napitka, kao što je bademovo mlijeko ili punomasno kokosovo mlijeko, što će dodati masnoću i kremoznost sladoledu.
Sladoled iz blendera poslužite odmah, najbolje ga je jesti čim ga pripremite. Možete ga istresti i u plastičnu kutiju i pohraniti u zamrzivač na 2-3 sata. U tom slučaju će biti tvrđi i ne tako kremast. Možete ga staviti i u kalupe za sladoled na štapiću pa staviti na sat, dva u zamrzivač.
Banani, naravno, možete dodati i ostale sastojke, poput mljevenih lješnjaka, Nutelle, kakaa, keksi, kokosa, smrznutog šumskog voća ili je obogatiti začinima po želji. Kombinacije su bezbrojne. Recept za nice cream, odnosno sladoled od banane, je OVDJE.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati