Nešto drugačije: Slatke kuglice od kikiriki maslaca i bijele čokolade

IAKO je sezona blagdana već lagano iza nas, ove ukusne kuglice od maslaca od kikirikija umočene u bijelu čokoladu savršena su poslastica za održavanje zimskog raspoloženja. Dok nas u ovim toplim zimskim danima grije sunce, ove će malene poslastice, koje nije potrebno peći, zadovoljiti svačiju potrebu za slatkim. Maslac od kikirikija i čokolada su klasična kombinacija, a ako niste ljubitelj bijele čokolade, slobodno je zamijenite nekom drugom. Priprema je vrlo jednostavna pa zašto ne početi odmah?
Što će vam trebati?
Za pripremu ovih slatkih kuglica će vam trebati mješavina šećera u prahu, kremastog maslaca od kikirikija, otopljenog maslaca, mrvica graham krekera, žlica meda i malo soli, kao i malo bijele čokolade i ulja za premaz, a nemojte zaboraviti ni posip za dekoraciju.
Priprema
Prvo jedan veći pladanj obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte šećer u prahu, maslac od kikirikija, otopljeni maslac, mrvice graham krekera, med i sol. Pjenjačom ili ručnim mikserom miješajte sastojke dok smjesa ne postane glatka i potpuno sjedinjena.
Uz pomoć male žlice, od pripremljene smjese oblikujte kuglice i odlažite ih na pripremljeni lim ili pladanj. Oblikovane kuglice stavite u hladnjak na 30 minuta kako biste kasnije njima mogli lakše rukovati.
U zdjeli srednje veličine pomiješajte otopljenu bijelu čokoladu i ulje i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Kuglice umočite u bijelu čokoladu i stavite na pladanj obložen papirom za pečenje. Ukrasite ih šarenim mrvicama ili posipom po želji pa stavite u hladnjak na 1 do 2 sata kako bi se stegnule. Detaljan recept se nalazi OVDJE.
Ljepota ovih slatkih kuglica je u tome što ih možete ukrasiti kako god želite. Možete ih preliti tamnom čokoladom i uvaljati u zdrobljene perece ili ih ostaviti bez ikakve dekoracije. Izbor je na vama!
Pripremite ih unaprijed
Čokoladni tartufi su vrsta slastice koju se lako može pripremiti unaprijed. Jednostavno ih pripremite prema uputama, a zatim stavite u hladnjak dok ne dođe vrijeme za posluživanje. U hladnjaku će trajati 3 do 4 dana, a u zamrzivaču ih možete čuvati do 2 mjeseca. Kada ste spremni za posluživanje, samo ih odmrznite u hladnjaku preko noći.
