Okusi djetinjstva: Babičini kuhani štrukli koje Đurđa i dalje radi najbolje
SVAKOG ponedjeljka donosimo vam recept za jela i kolače koji podsjećaju na djetinjstvo. Bilo da su u izvornom obliku ili u modernijoj varijanti, vjerujemo da će vam se svidjeti toliko da ih odmah poželite spremiti. A nadamo se i da ćemo vam barem malo uljepšati ponedjeljak.
Kuhani štrukli u juhi poznato su i tradicionalno zagorsko jelo. Iako su u zadnje vrijeme sve popularniji oni zapečeni, kuhani su i dalje mnogima totalni throwback u vrijeme kad su bili mali i kad ih je čuvala baka. Ovaj recept dao nam je Mario Krog, koji je nedavno objavio kuharicu koja se prigodno zove Babičini recepti.
"Recept za kuhane štrukle dobio sam od svoje bake Đurđe, koja ih sprema svaki tjedan. Tajna je u domaćem svježem siru, ali i u začinima koje baka koristi prilikom kuhanja. S obzirom na to da jako volim sir, kuhani štrukli su mi jedno od omiljenih jela, a k tome su vrlo jednostavni za izradu", kaže nam Mario.
"Ne bih se mogao odlučiti jesam li više volio jesti kuhane štrukle kao mali ili danas kad ih sam spremam. Najbitnije mi je da su dobro začinjeni i da je deblje tijesto. Recimo moja baka voli tanje, pa onda kad sprema štrukle, meni odvoji rubove iliti skrajce jer zna da su mi najdraži", govori.
Mario ih rijetko sprema jer ih uvijek radi baka, ali planira ih kuhati što češće. Recept bake Đurđe za kuhane štrukle pronađite OVDJE.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati