Tko bi mogao reći "ne" ovom lijepom mladom krumpiru? Imamo 3 predobra recepta
GOTOVO svi vole jesti krumpir, u bilo kojem obliku - kuhan, pečen, pržen. Kad smo vidjeli ovaj lijepi mladi krumpir koji se na zagrebačkoj tržnici Kvatrić prodaje za 12 kuna po kilogramu, odmah su nam na pamet pala tri predobra jela.
Pečeni mladi krumpir u kori
Za pripremu mladog krumpira u kori iz pećnice odaberite manje krumpire, a poslužite ga uz bilo kakvo meso i salatu. S obzirom na to da sada na svakom štandu ima špinata, mladog luka i rotkvica, to bi bio dobar izbor. Mladi luk i rotkvice narežite na ploške, a špinat dobro operite i maknite stapke ako su predebele, pa ga narežite na šire trakice. Začinite kako vam je najdraže, s nekim zanimljivim dresingom ili klasično - ulje i ocat. Recept za krumpir pečen u kori je OVDJE.
Hasselback krumpir
Pečeni rebrasti krumpir, poznat i kao Hasselback ili harmonika-krumpir. Uz malo špeka ide odlično, a možete dodati i koji listić sira pred kraj pečenja da se rastopi. Recept je OVDJE.
Ličke pole
Kad smo već kod kombinacije krumpira i špeka, ovo je najpoznatija. Iako bi bilo idealno da koristite lički krumpir, nije ga lako naći uvijek i svugdje, tako da će poslužiti i ovaj zadarski. Recept je OVDJE.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati