Ovo je recept stvoren za druženja: Trokutići od sira i špinata Pere Savanovića

PERO SAVANOVIĆ je poznati chef koji često svoje genijalne recepte dijeli s pratiteljima na društvenim mrežama, a i jedan je od pokretača akcije Chef kuha doma. Našli smo njegov recept za spanakopita trokutiće i izgledaju toliko dobro da ih moramo, kao i vi, napraviti već danas. Pa krenimo na recept.
Sastojci
2 žlice maslinovog ulja
1 kg svježeg špinata
1 glavica luka
1/2 vezice zelenog luka
1 žličica mljevenog češnjaka
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
500 g izmrvljenog feta sira
1 jaje
sol i papar po ukusu
tanke kore za savijaču
200 g otopljenog maslaca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Obložite 2 tepsije papirom za pečenje. Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. U tavu dodajte pola špinata i kuhajte dok ne uvene. U tavu dodajte preostali špinat. Kuhajte 3 - 4 minute, dok sav špinat ne uvene. Izvadite špinat iz posude i ostavite da se ohladi. Ocijedite višak vode. Špinat krupno nasjeckajte.
Obrišite pleh papirnatim ručnikom. Zagrijte preostalu žlicu maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte luk i kuhajte 3 - 4 minute ili dok ne omekša. Umiješajte zeleni luk, češnjak, peršin i kopar i kuhajte 30 sekundi. Smjesu od luka prebacite u zdjelu zajedno sa sjeckanim špinatom, feta sirom i jajetom. Obilno začinite solju i paprom po ukusu. Miješajte dok se dobro ne sjedini.
Izvadite tanke kore za savijaču te ih držite prekrivene plastičnom folijom ili vlažnim ručnikom dok ne budete radili s njima. Položite jedan list tijesta s dugim krajem prema sebi. Tijesto premažite otopljenim maslacem. Na prvi dodajte drugi sloj tijesta, a zatim drugi sloj premažite maslacem.
Izrežite tijesto okomito na trake širine 10 cm. Na jedan kraj trake tijesta stavite 1/2 žličice nadjeva. Jedan kut tijesta preklopite preko nadjeva da dobijete oblik trokuta. Presavijte traku tijesta preko sebe na isti način na koji biste stavili zastavu dok ne dođete do kraja. Po vrhu premažite malo otopljenog maslaca i stavite trokut na pleh. Ponovite postupak s preostalim tijestom i nadjevom
