Recept za kraljicu svih savijača - švapsku pitu s grizom, vanilijom i višnjama

U FACEBOOK grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo recept za odličnu savijaču sa pšeničnom krupicom, jogurtom, višnjama i vanilijom, koju se često naziva i švapska pita, naše čitateljice Katice Gajić. Bila bi prava šteta ne ispeći je danas ili sutra.
Sastojci
1 paket kora za savijaču
Premaz:
3 jaja
3 žlice šećera
100 ml ulja
200 ml tekućeg jogurta
1 prašak za pecivo
100 g griza (pšenične krupice)
Nadjev od pudinga:
600 ml mlijeka
4 žlice šećera
2 vrećice praha za puding od vanilije
Nadjev od višnje:
1 staklenka kompota od višnje
600 ml tekućine iz kompota
2 vrećice praha za puding od vanilije
šećer po želji
Priprema
Jaja i šećer pjenasto smiksajte, dodajte jogurt, ulje, prašak za pecivo i pšeničnu krupicu te sve zajedno izmiksajte i podijelite na 4 jednaka dijela. Skuhajte puding od vanilije i nadjev od višnje (kao da kuhate običan puding), malo ohladite i punite kore za savijače.
Mažu se po tri kore, a na gornju - treću, uz rub stavite nadjev, savijte i stavite u nauljen lim za pečenje (možete umjesto ulja koristiti masni papir). Gotove savijače još malo premažite uljem. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 30 do 35 minuta. Pečene prohladite i posipajte šećerom u prahu.
Naš jako popularan recept za švapsku pitu možete pronaći na ovom linku.

bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati