Recept za soparnik je recept dana, osvojio je Tehnomagov poklon-bon od 500kn
U SURADNJI s Tehnomagom svaki dan biramo recept dana koji nagrađujemo poklon-bonom od 500 kuna.
>> Pogledajte koji su recepti prošli tjedan osvojili poklon-bonove od 500 kuna
OBJAVITE svoje najbolje recepte na Index Receptima i svaki dan bit ćete u prilici osvojiti poklon-bon Tehnomaga u iznosu od 500 kuna. Bon možete iskoristiti za kupnju bilo kojeg proizvoda u Tehnomagu, a stvarno ima svega: aparata za kavu, dehidratora, kuhinjskih robota, kul aparata za vafle, ali i odličnih tava i lonaca.
Danas je pobijedio recept za soparnik
Današnji recept dana je recept za soparnik, tradicionalno dalmatinsko jelo koje se sastoji od tankog tijesta punjenog prilično siromašnim, no iznimno ukusnim nadjevom od blitve. Prvi korak u pripremi je tanko tijesto.
Stavite brašno i sol u zdjelu, dodajte ulje, pomiješajte pa polako dodajte vodu i umijesite glatko tijesto. Podijelite na dva jednaka dijela i ostavite sa strane. A sada nadjev. To je tek malo sjeckanja, ništa strašno, ne brinite.
Blitvu operite i narežite na trakice, luk sitno nasjeckajte, nasjeckajte i peršinov list. Sve izmiješajte pa posolite i popaprite. Eto ga, jesmo vam rekli da nije strašno. Sada je potrebno razvaljati tijesto.
Podlogu pobrašnite i razvaljajte svaku polovicu tijesta u krug, prebacite prvu na lim za pečenje, rasporedite nadjev pa preklopite drugom polovicom razvaljanog tijesta. Rubove preklopite i po sredini tijesto ispikajte vilicom.
Ubacite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 45 minuta. Kada je soparnik pečen, premažite ga mješavinom maslinovog ulja, sitno sjeckanog češnjaka i peršinovog lista. I to je sva mudrost! Recept s točnim količinama sastojaka možete pronaći na ovom linku.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati