Savršeno kremast zimski napitak - začinjeni vrući rum s maslacem
ZAČINJENI vrući rum s maslacem je idealno zimsko piće. Vruće je, sadrži maslac i rum te je savršeno za pijuckanje u blagdanskoj sezoni. U Sjedinjenim Američkim Državama ovo piće datira još iz kolonijalnih vremena, kada su se u Novoj Engleskoj otvorile destilerije ruma i kada su kolonisti počeli dodavati rum u pića i punčeve.
U to je vrijeme svaka obitelj imala svoju verziju ovog vrućeg napitka. Recept je vrlo jednostavan i može se koristiti za miješanje nekoliko pića na brzinu. Za jedno piće će vam trebati malo smeđeg šećera, jedna žlica maslaca, prstohvat cimeta, muškatnog oraščića i pimenta, 60 ml tamnog ruma, malo vruće vode i, po želji, štapić cimeta za dekoraciju.
Pazite da koristite vruću, a ne kipuću vodu jer kipuća voda lako može uništiti okuse pića. Slobodno prilagodite ovaj recept i upotrijebite više ili manje maslaca, a i začine, naravno, možete prilagoditi vlastitom ukusu. Ako više volite viski, izostavite rum i pomiješajte vrući viski s maslacem i začinima. Recept je na ovom linku.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati