Torta koja je dobila ime po kraljici sastoji se od tri tako obične komponente
TORTA Viktorija, poznata i kao sendvič-torta Viktorija, klasičan je kolač britanske kuhinje koji svoje ime duguje kraljici Viktoriji, poznatoj po uživanju u kolačima uz popodnevni čaj. Recept se razvio s izumom praška za pecivo i uskoro postao kraljičin najdraži desert.
Verzija koju je jela kraljica bila je punjena samo džemom, ali današnje verzije često uključuju tučeno vrhnje ili kremu od maslaca i šećera. Danas se u Engleskoj vode brojne rasprave o tome kako točno pripremiti najsočniji biskvit, koji džem koristiti i treba li kao nadjev koristiti svježe vrhnje ili kremu od maslaca, ali ovo je u osnovi jednostavan kolač koji nije teško pripremiti. Dva se biskvita nadjenu kremom i pekmezom pa po vrhu posipaju šećerom u prahu.
Priprema
Tradicionalni recept zahtijeva sve uobičajene sastojke koje biste očekivali kada pravite tortu; jaja, brašno, maslac, šećer i prašak za pecivo. Prema tradicionalnoj metodi pripreme, prvo se šećer pomiješa s masnoćom (obično maslacem), zatim se dobivena smjesa temeljito pomiješa s razmućenim jajima, da bi se na kraju umiješalo brašno i prašak za pecivo. Suvremenija metoda, s druge strane, uključuje jednostavno miješanje svih sastojaka električnom miješalicom dok smjesa ne postane lijepa i kremasta.
Nadjev
Nekoliko je opcija i pristupa kada je riječ o odabiru nadjeva za ovaj desert. Postoji rasprava među ljubiteljima ove torte o tome treba li koristiti džem od malina ili jagoda, ali naš savjet je da budete kreativni i izaberete onu opciju koja se vama najviše sviđa.
Recepti također zahtijevaju nadjev od svježe tučenog vrhnja ili maslaca, a koji ćete put vi odabrati, opet ovisi o vašim preferencijama. Možda čak odlučite da biste radije imali samo nadjev od pekmeza bez ikakve kreme.
Torta Viktorija - recept
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati