U Omišlju se sutra kuhaju tripice, maneštra od nogica, dimljene svinjske njuške i uši

FESTIVAL specifičnih specijaliteta pučke gastronomske baštine Bljak fest vraća se na velika vrata mesopusnih događanja na Kvarneru! Ova prepoznatljiva mesopusna manifestacija održat će se ovu subotu, 28. siječnja, u Omišlju na Placi s početkom u 13 sati.
Na meniju su vrlo tražene tripice, zatim muda od bika i jetrice na žaru, kisela maneštra, maneštra od nogica, krakovi na bljak, ali i originalni recepti restorana Rivice: Slatka broskva, Šporkic (Brusketa sa krvavicom) i Topla pijandura.
Lovci rade Rogi va Padeli, a karnevalska udruga Kataroška iz Dobrinja priprema Zelenu Facu - Zeli zo dimljenimi rebrimi, njuškami i ušimi od prašca. Za sve posjetitelje slatkog zuba pripremaju se poderane gaće, bljak palačinke i slastice poput broskve s bijelom čokoladom.
Ove godine kuha rekordnih deset ekipa, i to: Karnevalske udruge Babani i Omišjanski babani, restoran Rivica, Udruga veterana Domovinskog rata otoka Krka - podružnica Omišalj, udruga Obitelj za mlade, ribolovno društvo Zubatac, udruga Puntarske užance, Karnevalska udruga Kataroška, Lovačko društvo Šljuka i udruga za narodne običaje Drivenik koji uz hranu s ponosom predstavljaju i Drivenik Brewery pivovaru.
Voditelj programa je Dražen Turina Šajeta, a za dobru zabavu zadužena je grupa Fortunal. U goste već tradicionalno dolaze ekipa iz Drivenika i feštari iz Novog Vinodolskog koji svojim glazbenim instrumentima užarenu atmosferu dovode do usijanja. Očekuju vas u što većem broju i, naravno, maškaranom izdanju, poručili su organizatori.
