Za dobar domaći orahovac potrebna su 3 sastojka. Svi ostali dodaci su po volji
LIKER od oraha ili orahovac tradicionalno je alkoholno piće koje se priprema u našim krajevima. Mladi, zeleni orasi beru se početkom lipnja ili srpnja, ovisno o podneblju. Nemojte trgati plodove koje ne mislite iskoristiti, a kada režete orahe, bilo bi dobro da stavite rukavice, inače će vam ruke ostati crne i to nećete tako lako ni brzo oprati.
Prilikom izrade u liker možete dodati razne začine kao što su vanilija, klinčić, pelin, cimet ili kava u zrnu, koji će obogatiti okus orahovca. Nakon što je proveo određeno vrijeme na suncu, orahovac čuvajte na suhom i tamnom mjestu, a zbog količine alkohola koji sadrži nema poseban rok trajanja.
Recept je jednostavan, možete ga "pojačati" još nekim dodatkom
Klasični recept se sastoji od samo nekoliko bitnih sastojaka bez kojih se ovaj liker ne bi mogao napraviti. Ovako su ga najčešće pripremali naši djedovi i bake i po njemu možete prepoznati kakvi vam okusi još nedostaju i što trebate nadodati. Od početne količine koju smo naveli dobit ćete 3 litre likera od oraha.
Recept za domaći orahovac možete pronaći OVDJE.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati