Žuti kolač s višnjama, recept koji treba imati svaka ozbiljna zbirka recepata

ŽUTI kolač s višnjama jedan je od najjednostavnijih kolača. Riječ je o mekanom biskvitu s kiselkastim višnjama iz kompota, a priprema se iznimno brzo i lako. Može se jesti čim se malo prohladi pa je odličan odabir kad se zaželite nečeg slatkog u tjednu, a ne želite provesti u kuhinji par sati.
Važno je da se jaja odvoje, pa se od bjelanjaka napravi snijeg, a od žumanjaka i šećera pjenasta i svijetla smjesa u koju se onda dodaju ostali sastojci, a na kraju umiješa snijeg.
Snijeg od bjelanjaka potrebno je umiješati ručno i pokretima u jednom smjeru kako ne bi izgubio volumen, odnosno kako se iz njega ne bi izbio zrak zbog kojeg je biskvit visok i mekan.
Trik s višnjama
Višnje se moraju ocijediti, a ako vam ne smeta što će tijekom pečenja pasti na dno biskvita, onda ih samo ocijeđene rasporedite po smjesi prije ubacivanja u pećnicu. Ako želite da ostanu na vrhu biskvita, nakon što ih ocijedite ih žustro, da ga ne upiju previše, uvaljajte u oštro brašno.
Omotač od brašna pomoći će višnjama da ostanu na površini.
Od sastojaka za ovaj kolač će vam biti potrebna samo jaja, jogurt, šećer, sol, ulje, glatko brašno i višnje iz kompota. Cijeli recept s koracima pripreme možete pronaći na ovom linku.
