Činjenica o očima koju vjerojatno niste znali

6K
:O

Vezano

Popularno

Najnovije

7 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
Confo   •  27 siječnja 2017
ali ta sama zamišljena slika dolazi do svijesti tek na kraju micanja očiju gdje onda mozak tek u tom trenu zamišljenu sliku iz prošlosti zamijeni onom stvarnom iz sadašnjosti te tada imamo taj vremenski pomak koji se dogodio u prošlosti a koji percipiramo kao sadašnjost slikom koja se dogodila tek na kraju tog pomaka.. kao što si reko na početku da stalno živimo u prošlosti ali u slučaju micanja očiju ta razlika između prošlosti i sadašnjosti je uvećana za to vrijeme potrebno da oko napravi taj pomak... jesus.. nemam ni sam pojima što sam ovdje napisao i jasam li bio jasan... ima li smisla nekog ovo što sam napisao..?
Schtanga   •  27 siječnja 2017
Confo, nije baš tak (iako mi stalno živimo u prošlosti i percipiramo ju kao sadašnjost, jer joj je dovoljno blizu). Kod sakadičkog maskiranja mozak ima dvije slike: jednu stvarnu u koju gleda i drugu zamišljenu koju očekuje na kraju micanja očiju. Mutne slike koje postoje između mozak potiskuje iz svijesti, no ako se između stvarne i zamišljene slike pojavi jasna i oštra slika, ona neće biti blokirana i biti ćemo je svjesni. Zato nema govora o bilo kakvom sljepilu, već selektivnoj percepciji jasnih i oštrih slika.
Confo   •  27 siječnja 2017
ovo bi se prije trebalo staviti u kontekst da čovjek to provedeno vrijeme nije slijep nego izgubljen u vremenu... čovjek u tom vremenu ne percipira prošlo vrijeme nego mozak to interpretira kao sadašnjost... možda nisam dobro objasnio ali išlo bi tako nekako...
Schtanga   •  27 siječnja 2017
Velki bulšit. Mozak ne blokira vid, jer će biti detektirana vizualna promjena koja se razlikuje od početne slike i očekivane slike na kraju sakadičkog maskiranja.
dobriplavidecec   •  27 siječnja 2017
o bokte koji bulšit...