Poduzetnik nabavlja plastične boce kako bi od njih gradio kuće, začudit ćete se kad vidite što je sve napravio

4K
Kanadskog poduzetnika Roberta Bezeaua naljutila je velika količina plastičnih boca i ostalog plastičnog otpada kojeg je svakodnevno viđao u prirodi. Preselio se u Bocas del Toro u Panami te započeo sa svojim projektom izgradnje "Sela plastičnih boca".

Glavni cilj bio je smanjiti onečišćenje prirode i koristiti plastične boce u druge svrhe. Skupljene plastične boce koristio je kao građevni materijal za kuće koje su s vremenom postajale sve veće i naprednije.

U svojoj poruci javnosti, Robert je napisao: "Želim svijetu pokazati da se plastične boce mogu koristiti i u druge svrhe: 1. Za izolaciju domova, 2. Za izgradnju privremenih skloništa nakon elementarnih nepogoda, 3. Za izgradnju štala, kokošinjaca i sličnih građevina na farmama, 4. Za izgradnju bazena, 5. Za izgradnju spremnika vode, 6. Za septičke jame, 7. Za navodnjavanje u poljoprivredi, 8. Za izgradnju skladišta."

Ono što tijekom same izgradnje ne izgleda pretjerano lijepo, kasnije se može pretvoriti u kuću najnormalnijeg izgleda. Isto to vrijedi i za unutrašnjost tih kuća. Gledajući neke od slika, nikad ne biste povjerovali da je riječ o kući čiji su zidovi napravljeni od plastičnih boca, zar ne?

Vezano

Popularno

Najnovije

1 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
ajfon   •  24 travnja 2019
pohvalno.