Umjetnici i arhitekti predložili su novi izgled Notre-Dame katedrale, veliki dio prijedloga izgleda bizarno

6K
Cijeli svijet je bio šokiran prizorima goruće katedrale Notre-Dame u Parizu. Građevina stara 850 godina propadala je pred očima javnosti. Nije trebalo puno vremena da počnu i prvi planovi za rekonstrukciju ovog simbola Francuske, no to dolazimo do onog čudnog dijela.

Javili su se umjetnici i arhitekti koji su dali svoje ideje i prijedloge za novi izgled krova i srušenog tornja katedrale. Većina toga izgleda čudno, no prvi i posljednja dva primjera apsolutna su katastrofa. Pogledajte i neke od ostalih prijedloga.

Vezano

Popularno

Najnovije

6 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr
cross1   •  9 svibnja 2019
Kaj je ovo na zadnjoj? Repetitori za cijelu vrancusku?
Crowbar   •  8 svibnja 2019
@borges, zabole me za crkvu kao religijsku građevinu; meni je to samo povijesna građevina i tako gledam na nju. U tom smislu, zašto bi "neko drugo vrijeme" trebalo "ostaviti svoj trag" tako da pregazi trag "jednog davnog vremena"? Jedna od značajki našeg vremena je i to da (više) ne rušimo povijesne znamenitosti da bi gradili moderne novotarije (ili se barem zgražamo kad se to napravi). Nove crkve se ionako stalno grade, pa neka one nose "trag novog vremena".
borges   •  8 svibnja 2019
Uopće ne vidim razlog zašto se ne bi uvele ili uvela jedna od predloženih promjena. Ova je katedrala bila simbol jednog davnog vremena, a sada je neko drugo vrijeme koje bi isto htjelo ostaviti svoj trag. Meni je to zanimljiva ideja i za nju vidim opravdanje.
veseli.biskup   •  7 svibnja 2019
A da ustede vrijeme i odmah dignu minaret.
Crowbar   •  7 svibnja 2019
Bez provjere na bespućima internetske zbiljnosti, mislim da su ovo su sve (ili barem skoro sve) sprdnje, a ne ozbiljni prijedlozi. Čak je i dio montaža napravljen totalno amaterski, maltene u M$ Paintu.