Ovi poznati filmovi nisu se trebali tako zvati - pogledajte originalne naslove

4K
Ovi filmovi su teški klasici i možemo ih uvijek iznova gledati.
Nezamislivo nam je da su se oni zapravo trebali drugačije zvati.
Biste li ih pogledali da su se tako zvali?

Pretty Woman (Zgodna žena) trebao se zvati 3000

Zgodna žena (Pretty Woman) trebao se zvati 3000

Ne 300 kao film o Spartancima nego 3000. Taj naziv dolazi od količine novca koju je Edward Lewis (Richard Gere) ponudio prostitutki Vivian Ward (Julia Roberts) da provede tjedan s njim

Return of the Jedi trebao je biti Revenge of the Jedi

Povratak Jedija trebao je biti Osveta Jedija. Dapače, već su tiskani i plakati. No, nekoliko tjedana prije premijere odlučeno je da se ipak film zove "Return of the Jedi". Logika je zapravo jednostavna, jedi vitezovi se ne osvećuju.

"Back to the Future" trebao je biti "Spaceman from Pluto"

Prema riječima producenta ovog filmskog hita Boba Galea, tadašnji čelni čovjek Universal Picturesa Sid Sheinberg nije bio sretan što film sadrži riječ "budućnost". Smatrao je da nijedan dobar film u nazivu nema riječ "budućnost". Njegov naslov je bio "Spaceman from Pluto", odnosno Svemirac s Plutona. U jednom trenu svi su bili za to da se film zove Povratak u budućnost, ali glavni čovjek koji odlučuje nije bio za to. Sve je riješio Steven Spielberg koji je Sheinbergu rekao kako su se svi nasmijali na šalu da se film zove Spaceman from Pluto. Tako se nekako priča sama od sebe riješila. Svom srećom.

Scream (Vrisak) je, pazite sad, trebao biti Scary Movie

Poznati horor Vrisak trebao je biti Scary Movie. Zanimljivo, nakon što je Vrisak postao hit, snimljena je parodija. Parodija se, znamo to svi, zvala Scary Movie. Ili Mrak film u hrvatskom prijevodu.

"The Lion King" prvo se zvao "The King of the Jungle."

Producent Kralja lavova (Lion King) Don Hahn rekao je kako je jedan od najuspješnijih Disneyevih animiranih filmova svih vremena prošao nekoliko promjena imena.

Jedan od naziva je bio "King of the Jungle", no onda su zaključili da se većina radnje događa u savani. Drugi naziv je bio "King of the Beasts", odnosno Kralj zvijeri. No, nama se sviđa jednostavno Kralj lavova.

Vezano

Popularno

Najnovije

0 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr