Umjetnik ilustrira čudovišta koja izlaze iz mobitela jer previše gledamo u njih

4K
Foto: Instagram
Ova čudovišta koja izlaze iz naših telefona šarene su i maštovite ilustracije fantastičnih bića umjetnika Andrewa Raea. Svoju inspiraciju prenio je na fotografije koje je snimio njegov prijatelj.

Želio je predstaviti mobitele kao portale drugih svjetova, kao mostove između našeg i digitalnog svijeta. To je također komentar na vrijeme koje provedemo gledajući u ekrane telefona ,ali i na potpuno zanemarivanje stvarnog života u korist pikselizirane verzije stvarnosti.

Projekt Andrewa Raea "Telefonski prijatelji" prikazuje čudovišta koja izlaze iz ekrana mobitela.

"Pokušavam prošetati svako jutro kako bih se suprotstavio sjedilačkom načinu života i teško je ne naletjeti ljude koji nisu uronjeni u svoje mobitele.

"Spomenuo sam to prijatelju Ruskinu jednog dana kad smo bili s našom djecom i svidjela mu se ideja i mislili smo da bi mogla ostvariti lijepu suradnju. Radio je mnogo uličnih fotografija, tako da je nedugo nakon što smo razgovarali odabrao fotografije za projekt. "
„Počeo sam lagano crtati različite ideje na svom iPadu, a neke stvari su počele izlaziti u prvi plan, počeo sam s nekim simpatičnim likovima, ali nije radilo sve dok nisam nacrtao pipke i mulj. Želio sam da crteži budu ravni, ali da se ipak integriraju u 3D prostor fotografije, želio sam ih održati razigranim i privlačnim, ali s pomalo zlobnom stranom. "
Rae je objasnio kako je razvio svoj jedinstveni stil: "Stil mi se tijekom godina postupno razvijao, držim knjige skica ideja, crteža. Isprobavam kombinacije boja i volim raditi automatsko crtanje gdje to tretiram kao meditaciju i dopustim da moja ruka pravi crteže bez previše razmišljanja, samo pustim da crtež teče ”.

Vezano

Popularno

Najnovije

0 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr