Žena je godinama nosila jeftini prsten, a onda je saznala šokantnu činjenicu

37K
Foto: Lifebuzz
Jedna žena iz Londona je 80-ih godina šetala po buvljaku u blizini bolnice West Middlesex Hospital. Većina stvari koje je vidjela nije bilo u pretjerano dobrom stanju, no pošto je u novčaniku imala par funti, odlučila je odabrati nešto zanimljivo za sebe. Na jednom štandu je vidjela veliki sjajni prsten koji joj se odmah svidio.

Izgledao je luksuzno i nije bila sigurna hoće li imati dovoljno novca. Na kraju je ispalo da joj fali par funti pa se vratila sljedeći dan i kupila ga za 10 funti. Vjerovala je da je dragi kamen na njemu samo imitacija, no sviđao joj se pa joj nije bilo žao dati novac.
Jednog dana je na povratku iz dućana doživjela vrlo neugodnu situaciju koja joj je promijenila život. Jedan nepoznati muškarac počeo ju je pratiti i cijelo vrijeme gledati u njen novi prsten. Žena se uplašila i počela hodati brže, a onda joj je u jednom trenutku rekao "To nije tvoje!".

Uspjela je pobjeći, no nepoznati muškarac joj nije tako lako izašao iz glave. Zbog čega je cijelo vrijeme gledao u njen prsten? Zašto je rekao onu rečenicu? Odlučila je posjetiti aukcijsku kuću i provjeriti vrijednost prstena kojeg je platila svega 10 funti.
Otišla je u poznatu londonsku aukcijsku kuću Sotheby's, a oni su joj rekli da će morati zadržati prsten kako bi ga detaljnije pregledali. Nekoliko dana kasnije misterij je bio riješen. Javili su joj se i objasnili da je riječ o 26-karatnom prstenu sa skupocjenim bijelim dijamantom iz 19. stoljeća. Žena je ostala bez teksta. Nije joj bilo jasno kako je takvo bogatstvo završilo na buvljaku.
Jessica Wyndham iz aukcijske kuće Sotheby's imala je sve odgovore na njena pitanja. Objasnila joj je da je prsten vjerojatno pripadao nekome iz kraljevske obitelji u 19. stoljeću. To su saznali i prema načinu izrade koji se razlikovao od modernije izrade sličnog prstenja. Ženi je rekla da prsten vrijedi oko 350 tisuća funti.

Prsten je bio prljav i vjerojatno zbog toga nitko na buvljaku nije prepoznao njegovu pravu vrijednost, no nepoznata žena iz Londona postala je bogata, na aukciji je dobila čak 656 750 funti.

Vezano

Popularno

Najnovije

0 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr