11 preslatkih načina na koje vam vaš pas kaže da vas voli i da ne može bez vas

6K
Foto: BrightSide
Psi jako dobro znaju tko im je najbolji prijatelj. Na ove načine vam pokazuju da ne mogu bez vas. 😊

Dugo gledaju u vaše oči. Tako pokazuju jaku emocionalnu povezanost s vama.

Donose vam svoje igračke. Psi su posesivni što se tiče najdražih igračaka. Kad ih ipak odluče podijeliti s vama, to znači da vam vjeruju i da se osjećaju sigurno u vašoj blizini.

Zijevaju kad vi zijevate. Dokazano je da je zijevanje zarazno, a kažu da između pasa i vlasnika postoji jaka veza kada ljubimac zijevne nakon što vidi da ste to i vi učinili.

Spava s vama. Ne mora to nužnu biti u krevetu, njegov ležaj može biti i u neposrednoj blizini. Pas tako dokazuje da vam je vjeran, a neka istraživanja su pokazala da to djeluje i na kvalitetu sna kod nekih ljudi, i to u pozitivnom smislu.

Mašu repićem. To je jedan poseban govor tijela kojim vam pas daje do znanja da je sretan s vama i spreman na interakciju.

Podižu obrve i izbace jezik. Stručnjaci su dokazali da psi proizvode puno više pokreta lica kada ih njihov vlasnik gleda.

Vole se maziti s vama. Na taj način jačaju vezu s vama i pokazuju svoju naklonost i ljubav.

Naslanjaju se na vas. Psi su društvene životinje koje vole tjelesni kontakt s drugim članovima svoga "čopora", a tu uključujemo i ljude. Naslanjaju se na osobu za koju vjeruju da ih može zaštititi.

Dopuštaju vam da im dirate glavu. Obično im to nije jedna od dražih stvari, no kada vam to dopuštaju i kada zatvore oči dok ih mazite, daju vam do znanja da ste za njih posebni.

Mirno promatraju kako odlazite. To znači da vam vjeruju i da znaju da ćete im se vratiti.

Polude od sreće kad se vratite kući. Istraživanja su dokazala da ponovni susret s vlasnikom pozitivno utječe na psa. To im povisi razinu hormona sreće i istovremeno snizi hormon koji uzrokuje osjećaj stresa. I da, to je znak da vas obožavaju i da ste im najbolji prijatelj bez kojeg ne mogu i ne žele zamisliti svoj život.

Vezano

Popularno

Najnovije

0 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr