Pomoću ovih 11 neobičnih, ali efikasnih trikova vaša će hrana duže ostati svježa; stvarno djeluje!

6K
Ove učinkovite metode za spremanje hrane učinit će voće i povrće svježim duže vremena, pomoći će vam da uvedete red u svoj hladnjak i smanjiti količinu hrane koju bacate!

Posude od svježeg sira ili vrhnja držite u hladnjaku naopačke. Na taj se način stvara efekt vakuuma koji usporava rast bakterija zbog kojih se ove namirnice brzo kvare!

Suho voće stavite u staklenke i držite na hladnom mjestu. Tako će ono duže ostati mekano!

Ako ste već narezali jabuku, a ne možete ju cijelu pojesti, zavežite ju gumicom kao na slici. Naravno da ju takvu ne možete ostaviti danima, ali će biti nepromijenjenog okusa ako ju odlučite pojesti do kraja nakon nekoliko sati!

Kako biste spriječili male bube koje napadaju brašno, stavite u njega žvakaču gumu! Okus metvice (onaj koji vam zapali usta) i folija u kojoj se nalazi žvakača odbijaju ove nametnike.

U vrećicu sa kruhom stavite stabljiku celera. Kruh će duže biti mekan, a spriječit će se i stvaranje plijesni!

Zamotajte začinsko bilje u vlažni papirnati ubrus i stavite ga u plastičnu vrećicu, pazeći da je sav zrak izbačen iz vrećice. Bilje stavite u hladnjak i na ovaj način sigurno će sporije uvenuti!

Kako se svježe bobice tijekom zamrzavanja ne bi sljepile, zamrznite ih na tanjuru gdje su bobice najprije odvojene jedna od druge, a zatim ih stavite u vrećicu.

Čuvajte krastavce svježe dulje tako da ih pojedinačno zamotate u papirnate ubruse i stavite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem.

Kako bi izrezani limun ostao svjež, uvaljajte ga u sol i stavite u hladnjak.

Zamotajte zelenu salatu u komad aluminijske folije. Na ovaj način će ostati svježa čak do 4 tjedna!

Kako bi jagode duže ostale svježe, isperite ih otopinom napravljenom od 2 žlice octa i 3 šalice vode.

Konačno rješenje za jagode! Ako se ne pokvare od dućana do kuće!

Vezano

Popularno

Najnovije

0 komentara
Za komentiranje otvori Lajk.hr